Groote Lindt uitgeschakeld in de beker

01 september 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Districts beker. De Lindt benutte haar kansen niet en ging met 0-2 ten onder tegen Tweede klasser Leerdam Sport.  Dit resultaat betekent de derde overwinning voor Leerdammers  en dus plaatsing voor de volgende ronde.

Groote Lindt was zeker niet de mindere ten opzichte van de gasten. In een gelijkopgaande eerste helft met meer balbezit voor Leerdam Sport was de grootste kans voor de thuisclub. Steven Kramer had vrije doorgang maar helaas voor De Lindt redde de keeper op zijn inzet. Leerdam Sport had weliswaar een klein optisch overwicht maar gevaarlijk werd het niet tot vlak voor rust. Een snelle aanval door het midden werd bekwaam afgerond in de benedenhoek.  De ploegen gingen met een 0-1 ruststand aan de thee.

De tweede helft, met twee verse krachten aan Groote Lindt zijde, bouwde Leerdam Sport iets meer zekerheid in door met twee aanvallers te gaan spelen. Het spelbeeld verplaatste zich ook meer naar de helft van de gasten. Groote Lindt diende echter beducht te zijn voor de snelle tegenstoot. Daar waar eigenlijk meer de gelijkmaker werd verwacht waren een het individuele actie en een lichte overtreding in de bekende zestien er de reden van dat de bal op de stip ging waarna de toegekende strafschop feilloos werd benut en de marge werd verdubbeld naar 0-2. Wat Groote Lindt ook nog probeerde in de score kwam geen verandering meer. Opnieuw was de beste kans wel voor Groote Lindt. Na een fraaie aanval had Michael Slingerland de bal voor het inkoppen.

Helaas voor De Lindt ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.
Het eindsignaal betekende de uitschakeling voor Groote Lindt.

Dinsdag 2 september speelt Groote Lindt uit bij Heukelum de laatste poulewedstrijd. Aanvang van dit duel is om 20:00 uur.
Daarna start op zaterdag 6 september de competitie. Groote Lindt komt dit seizoen uit in de Derde Klasse D van het district West II en begint uit bij Seolto in Zevenbergen. De eerste thuiswedstrijd is een week later wanneer Binnenmaas te gast is op Sportpark Bakestein.