Handbaldames sv Conventus komen één punt tekort in Gouda

08 september 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Voor het tweede weekend op rij zijn de handbaldames van sv Conventus net tekort gekomen voor de overwinning. Het dit seizoen sterk verjongde team kwam slechts één punt tekort op tegenstander Vires et Celeritas. Het eerste herenteam had afgelopen weekend eveneens goede kansen op de overwinning, maar gaf deze in de tweede helft uit handen.

De handbaldames speelden – net als het tweede heren- en damesteam – afgelopen weekend in Gouda tegen Vires et Celeritas. Het team van coach José Narvaez begon de wedstrijd bijzonder scherp en nam direct een 0 – 1 voorsprong. Vervolgens kreeg het team al vroeg meer grote kansen, waardoor het 0 – 4 had kunnen worden, maar liet deze onbenut. Vervolgens ging de strijd gelijk op en leek met een 8 – 7 ruststand alles mogelijk te zijn. Deze achterstand werd in de tweede helft al snel weer omgedraaid tot een 8 – 8 gelijke stand. Vervolgens ging het weer lang gelijk op, tot Conventus met enkele minuten te gaan op een 15 – 14 stand kwam. In de hoop de stand weer gelijk te kunnen trekken pasten de Zwijndrechtse dames een risicovolle verdedigingswijze toe, wat helaas resulteerde in een tegendoelpunt. Conventus kon vervolgens nog terugkomen tot 16 – 15, maar er bleek onvoldoende tijd om er een gelijkspel van te kunnen maken.

Het eerste herenteam van Conventus speelde afgelopen weekend in Rotterdam tegen Roda. Ondanks dat het team enigszins geïmproviseerd was doordat er (i.v.m. problemen met de aangetrokken coach) nog geen definitieve teamindeling is, wist Conventus er in de eerste helft een spannende wedstrijd van te maken. Het team ging volledig gelijk op met de tegenstander, met een 8 – 8 ruststand als gevolg. Het Zwijndrechtse team kwam echter bijzonder slecht uit de rust en zag de achterstand direct oplopen tot twee punten. Doordat er te weinig kansen werden gecreëerd kon dit gat niet meer worden gedicht. In de slotminuten zou de achterstand zelfs nog oplopen tot vier punten, met 19 – 15 als eindstand.

Het tweede damesteam verloor opmerkelijk met dezelfde uitslag als het eerste damesteam van Vires et Celeritas, al gebeurde dit door een strafworp in de allerlaatste seconde. Het tweede herenteam verloor zondag met grotere cijfers in Gouda.