Raadhuis Zwijndrecht zaterdagmorgen open voor bezichtiging

11 september 2014
Raadhuis Zwijndrecht zaterdagmorgen open voor bezichtiging

ZWIJNDRECHT - Open monumentendag krijgt in Zwijndrecht toch wat meer aandacht. Was er op landelijke site eerst alleen melding dat de  oude kerk (mauritsstraat) Kerkstraat, open zou  zijn zo blijkt nu dat er aanstaande zaterdag veel meer te bezichtigen is O.A het oude Raadhuis.

Het Kijfhoekkerkje meldt zich lokaal ook als open monument en tevens is het oude raadhuis van Zwijndrecht ook te bezichtigen, de laatste slechts van 10 tot 12 met rondleiders.

Wie een modern monument wil bezoeken kan ook terecht op het Rangeerterrein Kijfhoek,  Kijfhoek als gemeenschap  neemt dus beslist nog een belangrijke rol in binnen de gemeente Zwijndrecht. Het historische kerkje waar een nieuw oud orgel gaat komen en het rangeerterrein dat gegroeid is vanuit ouderwets handwerk naar een state of the art  rangeergebied waar internationale stromen elkaar kruisen.

Naast de twee kerken met hun eigen mooie historie en opbouw is ook het gemeentehuis open voor rondleidingen. Op zaterdagmorgen kunt U daar altijd al op afspraak terecht maar dit keer kunt u rondgeleid worden door het oude raadhuis uit 1933 wat ontworpen is door Piet Verhagen.

Voorafgaand aan de nieuwbouw is het oude raadhuis onderzocht op haar historie, opbouw  en kleuren. Het oude raadhuis was voor die tijd een modern gebouw met een zeer goede archiefvoorziening in de kelder.

Het was niet alleen een raadhuis maar ook een bodewoning, post sorteercentrum als wel een postkantoor en politiebureau waarbij de hermandad de mogelijkheid had hun arrestanten op te brengen en op te sluiten in de cellen onder het raadhuis.

Wie wil zien hoe het er uit zag en hoe het er nu bij ligt  kan op zaterdagmorgen rondgeleid worden door een aantal leden van de gemeenteraad  tevens wordt er een inkijkje gegeven hoe het moderne gemeentehuis er uitziet.

U wordt ontvangen met koffie en thee en bent van Harte welkom tussen 10  en 12 op zaterdagmorgen.

 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.