Certificatenregen taaltoets pedagogisch medewerkers

12 september 2014 door Hennie van der Zouw
Certificatenregen taaltoets pedagogisch medewerkers

ZWIJNDRECHT - “Met een slagingspercentage van 94% voor de taaltoets Nederlands Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) zitten we in Zwijndrecht ruim boven het landelijke gemiddelde en hier mogen we trots op zijn”, aldus wethouder De Witte tijdens de uitreiking van de certificaten aan de eerste groep medewerkers van Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) en Yes! Kinderopvang. Het behalen van deze taaltoets betekent dat het taalniveau van deze pedagogisch medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven op orde is.

Tijdens de uitreiking van de certificaten legde de wethouder uit waarom aandacht voor taalontwikkeling bij kinderen zo belangrijk is. “Door een goede taalbeheersing wordt een kind sociaal vaardiger en daar is het kind zowel op jonge als op latere leeftijd bij gebaat”. Het is van belang dat het taalniveau van de pedagogisch medewerkers op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven goed is, zodat zij kunnen bijdragen aan een goede taalontwikkeling bij de kinderen op hun locatie. We investeren als gemeente daarom in het toetsen en trainen van pedagogisch medewerkers.”

Een tweede groep pedagogisch medewerkers wordt dit najaar getoetst en indien nodig getraind. In Zwijndrecht bent u daardoor verzekerd van een goede taalbegeleiding van uw kind.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.