Vivera wijkdag / Lustrum IJsvogel

15 september 2014 door Hennie van der Zouw
Vivera wijkdag / Lustrum IJsvogel

ZWIJNDRECHT - Feestelijke Vivera wijkdag op zaterdag 27 september 2014. Dit jaar is het alweer vijf jaar geleden dat de Swinhove Groep locatie De IJsvogel aan het IJsvogelplein 300 in Zwijndrecht feestelijk werd geopend. Het gehele jaar worden hiervoor extra feestelijkheden georganiseerd, mede en vooral op initiatief van wijkbewoners.

Op zaterdag 27 september 2014 sluiten we onder de vlag van Vivera het eerste lustrum feestelijk af met een optreden van de Braziliaanse slagwerkband XammeRamme en een demonstratie door jeugdleden van gymnastiekvereniging O(efening) & O(ntspanning) uit Zwijndrecht.

Waarom onder de vlag van Vivera zult u denken? De IJsvogel was en is, naast de Nederburgh, het zichtbare resultaat in de wijk Nederhoven van het Vivera-beleid. De destijds betrokken wijkbewoners hebben ook nu het initiatief genomen voor de lustrumviering. In een informatieve en interactieve middag gaan we graag in op vragen die wijkbewoners en bewoners van de IJsvogel hebben over veranderingen in de zorg en het thema ‘scheiden van wonen en zorg’.

Er gaat veel veranderen in de zorg en ondersteuning in het kader van de nieuwe WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Deze middag zal dan ook worden gebruikt om u daarover te informeren. Deskundige medewerkers van Vivera partners van de gemeente Zwijndrecht, de Swinhove Groep, SWOZ en Vivenz zijn in brasserie De IJsvogel aanwezig. Zij zullen uw vragen beantwoorden en u informeren over initiatieven en activiteiten met betrekking tot dit onderwerp.

Eerder genoemde Vivera-partners en het activiteitenfonds van De IJsvogel nodigen u van harte uit om het lustrum met ons mee te vieren. U wordt verwelkomd met koffie of een drankje op:

27 september 2014: In de brasserie van de Swinhove Groep locatie, De IJsvogel aan het IJsvogelplein 300 te Zwijndrecht (Van 13.30 – 16.30 uur)

Programma:

13.30 uur: Start met een spetterend optreden van de Braziliaanse slagwerband XammeRamme

14.00 uur: Officiële opening van de Vivera wijkdag door wethouder, mevrouw Jolanda de Witte

14.30 uur: Optreden XammeRamme bij zorginstelling De IJsvogel

15.00 – 15.30: bezichtiging woning

15.30 uur: Demonstratie jeugdleden gymnastiekvereniging O & O

16.00 – 16.30 uur: Bezichtiging woning16.30 uur: Einde Vivera wijkdag

Zelfstandig wonen

De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Het overheidsbeleid is hierop ook gericht. Zo is met ingang van 2014 het ‘scheiden van wonen en zorg’ ingevoerd. Dit betekent dat mensen met een lichtere zorgvraag, die voorheen zorg zouden ontvangen in een verzorgingshuis (intramuraal), deze zorg nu krijgen in hun eigen woonomgeving.

De Swinhove Groep speelt hierop in door de verzorgingshuisappartementen in de IJsvogel die vrijkomen, aan te bieden als zelfstandige huurwoningen. Huurders wonen daar zelfstandig en kunnen gebruik maken van de faciliteiten gericht op ouderen.

Onze ervaring is, dat er veel vragen leven bij bewoners in de IJsvogel, maar ook bij bewoners uit de wijk, over wat dit betekent voor hem of haar persoonlijk. In een informatieve in interactieve middag gaan wij ons best doen om die vragen zo goed mogelijke te beantwoorden.

Wat is Vivera?

Zwijndrecht wil een stad zijn waar jonge en oudere mensen prettig kunnen leven, ook als ze minder mobiel zijn en meer zorg nodig hebben. Om dit te bereiken en ervoor te zorgen dat inwoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen, werken 24 organisaties samen met de gemeente Zwijndrecht onder de naam “Vivera”. Dit zijn allen organisaties die zich bezig houden met zorg, wonen en welzijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.