Bolnes tegen Pelikaan in evenwicht

15 september 2014 door Hennie van der Zouw
Bolnes tegen Pelikaan in evenwicht

ZWIJNDRECHT - Zaterdag stond de wedstrijd tegen Bolnes op het programma en Bolnes is voor ons een behoorlijk onbekende competitietegenstander waar wij wel een keer tegen hebben geoefend. Maar deze keer was het om het “echie”.

Zou het dan nu een keer gaan gebeuren, de eerste overwinning van het seizoen en tevens van de gehele voorbereiding waarin niet één keer werd gewonnen? Een tegenvaller was het niet meedoen van Erwin van Dis vanwege een behoorlijke blessure aan zijn knie en hij is 1 tot 2 maanden uitgeschakeld. Maar goed, de selectie is breed en dus krijgen andere spelers de kans.

Pelikaan begon gewoon heel goed aan de wedstrijd en dicteerde over het gehele veld. Door een gebrek aan scherpte en nauwkeurigheid werden er geen grote kansen gecreëerd. Toch kwamen wij halverwege de eerste helft op 0-1. Een mooie pass vanuit het middenveld werd door Marvin Hooplot goed meegenomen en onder controle gebracht en hij scoorde met een prachtig schot over de keeper heen.

Dan blijkt voetbal een onberekenbaar spelletje te zijn, of de ploeg die voorstaat neemt nog meer het initiatief om voor de 0-2 te gaan of de ploeg die achterstaat gooit er een schepje bovenop om niet verder op achterstand te komen of gelijk te komen. Helaas gebeurde het laatste, het spelbeeld veranderde en de ploegen kwamen meer in evenwicht waarbij Bolnes ook gevaarlijker werd. Zij hebben veel snelheid voorin en daar werd steeds meer gebruik van gemaakt. Bij één van die snelle aanvallen kwam Bolnes op 1-1, ook door matig verdedigen aan Pelikaan kant. Dat was net voor rust en dan een doelpunt tegen krijgen is altijd een slecht moment.

De tweede helft was er één van veel passie, hard werken maar geen echt goed voetbal door veel balverlies, slordige passes en gebrek aan scherpte voorin. Plotseling gaf de scheidsrechter een penalty aan Bolnes. Er zou hands gemaakt zijn in het strafschopgebied maar vanaf de kant was niet goed te zien of de hand naar de bal ging of de bal naar de hand. De overigens goed leidende scheidsrechter was zeker van zijn zaak en de penalty moest genomen worden. Maar wij hebben een “penaltykiller” in het doel staan die in zijn carrière al menig strafschop heeft gestopt. Een goede elfmeter is niet te houden maar de strafschopnemer van Bolnes nam deze niet goed en Rik Pomp stopte de bal. Vanaf dat moment nam Pelikaan het initiatief want zij straalden echt uit om de zo felbegeerde overwinning binnen te halen.

De kansen kwamen nu wel. Een kwartier voor tijd tikte Marvin Hooplot de bal over de keeper en Lerry Overgaauw had de bal voor het inschieten maar deed dat ietwat gemakzuchtig en daardoor kon er nog een speler van Bolnes de bal van de lijn halen. Er kwamen nog wat mogelijkheden om tot scoren te komen maar de grootste kwam een paar minuten voor tijd. Een goed opgezette aanval ingeleid door Thomas den Boer die de combinatie zocht met Jelle Baan, bracht hem in het strafschopgebied waar hij werd neergehaald door een tegenstander. Ook een penalty. Anouar Saïd nam plaats achter de bal maar ook deze penalty werd helaas gemist.  Niet goed genomen wellicht door de zenuwen omdat het net voor tijd was. De keeper stopte de bal maar die kwam voor de voeten van Thomas den Boer. Die kwam niet goed uit met zijn passen en raakte de bal maar half en schoot over. Het bleef dus 1-1.

Wéér 1-1. Dè uitslag van de voorbereiding en van de vorige competitiewedstrijd. Deze 1-1 was eerder terecht dan die van vorige week waar wij echt de bovenliggende partij waren maar ook tegen Bolnes maakten wij de meeste aanspraak op de overwinning alhoewel dat ook de ander kant kon opgaan. Volgende week spelen wij de uitwedstrijd tegen Alblasserdam en dat wordt weer een pittige wedstrijd zoals waarschijnlijk alle wedstrijden dat zullen zijn. Twee jaar geleden werd het in een legendarische wedstrijd 4-6 en vorig seizoen verloren wij kansloos met 3-0. Dit seizoen moet het dan maar weer een overwinning worden en gewoon met 0-1 is ook goed.

Uw verslaggever.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.