Halve off-day bezorgt grote schrik in Zwijndrechts Softbalkamp

16 september 2014

ZWIJNDRECHT - Normaal gesproken is coach Michael Zwitzer, hoe kan het ook anders na zo’n succesvol seizoen, opperbest gehumeurd, maar afgelopen weekend was de coach van DSB 1 ‘ not amused’ en dan valt deze quote zeker als understatement. 

Zwitzer:’ We gaven niet thuis in de eerste wedstrijd tegen DVH uit Amstelveen. Verliezen kan, natuurlijk, maar de manier waarop was echt onvoorstelbaar schokkend (0-7). We scoorden geen enkele run, sloegen slechts 4 honkslagen (Angela Verkerk, Kelsey Huijzers (2 stuks) en Minke Blok’.

Ik wil er verder geen woorden meer aan vuil maken, anders dat de enige die ik wel als positieve uitzondering wil noemen Angela Verkerk is, die een paar schitterende verdedigende acties, zeg maar hoogstandjes, had’. 

De voortekenen voor het 2e duel waren ook al niet best. Minke Blok, normaal de vast waarde als catcher, haakte af met een vervelende beenblessure.

Er werd in de pauze nog wel geprobeerd haar met een stevige massage speelklaar te krijgen, maar dat bleek onvoldoende. De tweede wedstrijd werd een hele andere en eindigde in 9-2 winst. Chantal Fehling gooide 5 innings en werd in de laatste inning afgelost door Denise Theulings. 

Zwitzer:’ Aanvallend openen we de 2e wedstrijd in inning 1 furieus en zetten direct het verschil op het bord. In totaal 10 slagvrouwen zorgen voor 5 runs. Sanne Korpel scoort de 1-0 en Michelle van Bodegom de 2-0 allebei op een twee honkslag van Claudia Kranendonk, die net terug was gekeerd van het WK honkbal in Japan.

Claudia Kranendonk en werpster Chantal Fehling zorgen voor 3-0 en 4-0 door een denderende driehonkslag van Daniëlle Janssen.

Deze laatste scoort ons vijfde punt op een doorgeschoten bal’. Nadat in de 2e inning de 5-0 op het scorebord bleef, zorgde Daniëlle Janssen (als loopster voor Kranendonk) voor de 6-0. Ook inning 4 bleef zonder punten aan beide kanten.

Wel ving Michelle Bruijn een fantastische bal in het verre buitenveld. Rob van der Linden zag in de 5e inning  DVH haar twee runs op drie opeenvolgende honkslagen scoren: ‘ Gelukkig lieten we ze niet dichterbij komen.  Onze vijfde inning bracht ons de twee punten op als Claudia Kranendonk en Daniëlle Janssen door een tweehonkslag van aangewezen slagvrouw Nadine van der Loos worden binnengeslagen.

Tussenstand 8-2’. In inning 6, op het werpen van Denise Theulings,  komt DVH niet verder dan het tweede honk.

In de zesde, en bleek later, de laatste slagbeurt , brachten de Zwijndrechtse dames het verschil op 7 runs en treedt de mercey-rule in werking. Kelsey Huijzers door een honkslag op het eerste honk gekomen, wordt door Michelle van Bodegom binnengeslagen na een harde line-drive triple in het linksveld.

Zwitzer:’ Na de dubbele zege tegen Almere ’90 vorige weekend leek het erop dat de ploeg het idee had dat DVH dan ook geen probleem moest zijn, maar als wij als ploeg vergeten het harde werken aan onze kwaliteiten te koppelen dan kan het dus wel eens mis gaan’ 

Aanstaand weekend speelt DSB 1 we zondag om 13.00 uur uit in Amsterdam tegen de reserves van Amsterdam Pirates.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien wel karakteristiek voor de nederlaag in de eerste wedstrijd botsen in het buitenveld Dayenne Sluijter (links) en Daniëlle Janssen (rechts), door een gebrek aan communicatie, bij een poging een bal te vangen op elkaar in het buitenveld. Beiden hielden aan de botsing gelukkig niets over. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.