Fietsverlichtingsactie Fietsersbond

17 september 2014 door Hennie van der Zouw
Fietsverlichtingsactie Fietsersbond

DRECHTSTEDEN - Locatie: Winkelcentrum Walburg naast de bewaakte fietsenstalling

In het kader van de campagne Ik wil je zien organiseert de Fietsersbond Drechtsteden deze herfst weer fietsverlichtingsacties in Alblasserdam, Dordrecht, Papendrecht, Zwijnrecht en Hendrik Ido Ambacht. Leden van de bond repareren gratis de fietsverlichting van fietsers. Zij geven daarnaast voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips.

Doel van de acties is de lampjes van fietsers brandend te krijgen en te houden.

Tijdens de fietsverlichtingsactie krijgen fietsers een folder van de Fietsersbond met handige reparatietips en informatie over ‘Groot en klein’ licht. Tip nummer één is: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo, want iedere fietser weet dat juist die draadjes altijd kapot gaan. Ledverlichting (die op batterijen werkt) wordt daarom steeds populairder.

Bezoekers van de verlichtingsactie krijgen bovendien antwoord op al hun vragen en praktische hulp bij het repareren van eventuele defecten.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.