Handbaldames sv Conventus pakken ruime overwinning op TOGB

22 september 2014 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus pakken ruime overwinning op TOGB

ZWIJNDRECHT - (21 september 2014) – De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend voor het tweede weekend op rij een ruime overwinning geboekt. Net als een week eerder maakte het team van coach José Narvaez in de tweede helft het verschil.  Ook het tweede herenteam speelde een sterke tweede helft, maar hadden in de eerste dertig minuten de achterstand al te ver laten oplopen.

Tegenstander TOGB stond voor de wedstrijd slechts twee punten onder Conventus in het kampioenschap, waarmee er een spannende wedstrijd kon worden verwacht. Conventus begon de wedstrijd echter sterk met twee doelpunten van Myrthe Nienkemper, waarna TOGB kortstondig terug kon komen tot 2 – 2.

Vervolgens pakte Conventus enkele punten voorsprong en wist deze – ondanks rommelig spel van beide kanten – tot een 9 – 7 ruststand vast te houden. Vroeg in de tweede helft kon TOGB nog één maal scoren, maar door een sterkere verdediging en goed keepwerk zou het ruim twintig minuten duren voordat keepster Chantal Buster opnieuw gepasseerd zou worden. Dit gaf de Zwijndrechtse dames de mogelijkheid om een ruime voorsprong te nemen. Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een ruime 19 – 10 overwinning op het scorebord.

De heren van Conventus troffen in Dordrecht tegenstander MOK, welke gedeeld eerste stond in het kampioenschap. Desondanks kwam Conventus als beste uit de startblokken en ging enige tijd gelijk op met de Dordtse tegenstander. Halverwege de eerste helft ontspoorde het spel van Conventus echter en werden er veel fouten gemaakt, terwijl veel open kansen niet werden benut. Het gevolg was dat de achterstand plots opliep van 6 – 4 tot 11 – 5.

Met een 18 – 10 ruststand zag het er somber uit voor het Zwijndrechtse team, maar de moed werd niet opgegeven. Dit bewees het team door een veel betere tweede helft te spelen, waarin het niets onderdeed voor de tegenstander en beide partijen in de tweede helft tien maal wisten te scoren. Ondanks de 28 – 20 nederlaag sprak coach Klaas Kauffeld dan ook over de tot nu toe beste wedstrijd van het seizoen.

Ook het tweede damesteam wist zondag te winnen, in een wedstrijd die opviel door het minimale aantal doelpunten werd er op eigen veld met 5 – 4 gewonnen. Het tweede herenteam kwam in Hellevoetsluis juist één punt tekort op tegenstander Helius en verloor met 21 – 20.
 
Foto: Conventus speelster Suzan van Middelkoop in de aanval.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.