Pelikaan pakt eerste driepunter bij Alblasserdam

22 september 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan pakt eerste driepunter bij Alblasserdam

ZWIJNDRECHT / ALBLASSERDAM - Na twee gelijke spelen tegen Nieuw Lekkerland en Bolnes werd het vandaag eens tijd om de drie punten mee naar het Pelidome te nemen. Pelikaan moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Erwin van Dis en de afwezige Thomas de Boer. Verder kon trainer Ron Tempelaar met een fitte selectie aantreden in en tegen Alblasserdam.

Pelikaan begon matig aan het duel. Alblasserdam was feller in de duels wat resulteerde in enkele afstandsschoten richting het doel van keeper Rik Pomp. Op één schot na, welke uitstekend werd gepareerd door Pomp, waren deze echter niet gevaarlijk. Pelikaan had moeite om voorin de bal vast te houden en maakte veel fouten in de eindpass.

Kansen werden dus ook niet gecreëerd. De eerste keer dat Pelikaan serieus voor de goal van Alblasserdam verscheen was het wel meteen raak. Na een scrimmage voor de goal waar de bal er niet in leek te willen gaan was daar toch Anouar Said die het wel lukte en de 0-1 binnenschoot. Zo ging Pelikaan met een gelukkige voorsprong de rust in.

Het begin van de tweede helft leek veel op het begin van de 1e helft. Alblasserdam kwam beter de kleedkamer uit en was feller in de duels. Pelikaan werd achteruit gedrukt en had steeds meer moeite om er uit te komen. Dat resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Na een goed uitgespeelde aanval kon de spits van Alblasserdam vrij vanaf de zestien aanleggen voor de 1-1.

Na de goal drukte Alblasserdam door en probeerde het nog een doelpunt te forceren. Pelikaan hield mede dankzij het uitstekend spelende centrale duo Lerry Overgaauw en Mahmut Erol stand. Waar Alblasserdam aandrong maakte Pelikaan aan de andere kant juist de goal. In een counter werd Anouar Said vrij voor de keeper van Alblasserdam gezet en hij wist dit koelbloedig af te ronden, 1-2. Na dit doelpunt knapte er wat bij de spits van Alblasserdam die na een slaande en schoppende beweging, met rood het veld uit werd gestuurd.

Hiermee was het verzet van Alblasserdam grotendeels wel gebroken. Het enige beetje hoop voor Alblasserdam was echter al snel weg. Weer verscheen Anouar Said voor de ogen van de keeper van Alblasserdam. Dit keer faalde hij maar hij wist de bal nog wel bij Manucho Adelino te krijgen die koelbloedig de 1-3 binnenschoot. Marvin Hooplot bepaalde de einduitslag door een te zacht stiftje van Anouar Said simpel binnen te schieten, 1-4.

Zo pakte Pelikaan zijn eerste driepunter van de competitie en blijft het hiermee ook nog steeds ongeslagen. Waar het spel vandaag niet grandioos was heeft Pelikaan toch de winst afgedwongen door veel strijd te leveren. Als dit in de toekomst ook nog kan worden gecombineerd met goed spel zullen er nog meer winstpartijen kunnen worden behaald. Volgende week treedt Pelikaan thuis aan tegen Alexandria’66. Aanvang 15:00.

Opstelling Pelikaan:
Rik Pomp – Bjorn van Ingen – Lerry Overgaauw – Mahmut Erol – Jurensley Dorand – Rowdy Nossent (80. Kevin de Geus) – Vincent de Klerk – Anouar Said – Jermain Brebout (65. Manucho Adelino) – Jelle Baan (45. Alex de Jong) – Marvin Hooplot

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.