Softbalsters HSV Zwijndrecht nog 2 overwinningen af van titel 1e klasse

23 september 2014

ZWIJNDRECHT - Met een allesbeslissend weekend tegen Caribe uit Groningen (eerst zaterdag uit en daarna zondag thuis) op het programma was het zaak om de Amsterdam Pirates 2 te verslaan. Het werden opnieuw, net als de afgelopen weken, 2 totaal verschillende wedstrijden waarin de 1e wedstijd verloren ging, in dit geval met 4-9 en de tweede werd gewonnen, nu met 14-9.

De beide coaches, Michael Zwitzer en Rob van der Linden zijn blij met het uiteindelijke resultaat: We tonen keer op keer veerkracht, ook nu weer na de teleurstelling van wedstrijd 1 om wedstrijd 2 zo weten op te pakken is een pluim waard. Een deling tegen de runner-up is iets waar je vooraf voor tekent. Mede gelet op het feit dat de heenwedstrijden in Zwijndrecht ook op een deling waren uitgelopen (9-11 verlies en een 10-1 overwinning). De wedstrijden gaven beiden een heel ander beeld, waarin met name onze aanval de dienst uitmaakte in wedstrijd 2, was het de werpster van Amsterdam Pirates 2 die in de eerste wedstrijd een te lastig te nemen horde bleek te zijn voor de Zwijndrechtse slagploeg.

Door deze deling en de overige uitslagen van het afgelopen weekend heeft DSB 1 komend weekend aan 2 overwinningen voldoende om kampioen te worden van de promotiepoule en derhalve als 1e ploeg van de in totaal 2 uit de eerste klasse de strijd om plaatsingsdriekamp van zaterdag 11 oktober te bereiken. Hierin zal dan naast de andere ploeg uit de eerste klasse promotiepoule, het Amsterdamse Ban Topa Future Stars de mogelijke tegenstander zijn. Van de 3 zullen er dan 2 naar de Silver Lique promoveren.

In de 1e wedstrijd kwam Zwijndrecht met 4-0 voor en leek alles in kannen en kruiken. Met Chantal Fehling op de heuvel was de start erg goed. Angela Verkerk, Dayenne Sluijter, Michelle van Bodegom en Minke Blok op de honken waren gekomen kwamen ze ook allemaal over de thuisplaat. Daarbij was de 2 honkslag van Claudia Kranendonk het productiefst want zij zorgde, na de 2-0, voor 4-0. Kennelijk deden de Amsterdammers het in hun broek voor Kranendonk, want de catcher en hardhitter kreeg naarna tweemaal opzettelijk wijd.

De zeer sterke pichter, Maya Kouesnhoven, gooide 12 keer 3 slag, een unieke prestatie tegen Zwijndrecht. In inning 3 buigen de Amsterdammers de achterstand om van 0-4 naar een 5-4 voorsprong om in de 4e inning naar 9-4 uit te lopen. Inmiddels was Fehling vervangen door Nancy van der Ham.

Veerkracht tonen is ons motto geworden’ was het commentaar van Zwitzer na de prachtige winst in de 2e wedstijd. Denise Theulings ging er eens goed voor staan en gooide de hele wedstrijd. Haar werpcijfers zeggen voldoende (3-1-14-1). Aan slag ging het heel erg goed. 18 honkslagen werden er geproduceerd. Er was een speelster die de knuppel heel erg goed hanteerde en een topdag had.

Dat was zonder meer Chantal Fehling. Zij sloeg in deze wedstrijd 5 uit 5 slagbeurten. In de 1e inning kwamen Michelle van Bodegom door een honkslag van Claudia Kranendonk, die weer normale ballen tegen haar geworpen zag, en Kranendonk zelf over de thuisplaat. Nadat Fehling een van haar oogstrelende honkslagen tegen het hek had geslagen kwam ook Minke Blok binnen. (4-0). Toen in de 2e inning Nadine van der Loos had gescoord zorgde Michelle van Bodegom met een triple honkslag voor 5-0 doordat Sanne Korpel kon scoren. Zwitzer: Het werd toch echt weer even billenknijpen toen we in de 3e inning 4 honkslagen tegen kregen en Amsterdam tot 4-5 terugkwam’.

In Inning 4 kwam het ware gezicht van de Zwijndrechtse dames tevoorschijn. Na 14 slagvrouwen was de stand 4-13. De coaches hielden Kranendonk weer uit het slagperk doordat zij opnieuw 2 keer bewust 4 wijd kreeg. Zelfs door een scheidsrechtelijke dwaling waarbij een duidelijke ‘save’ situatie van Chantal Fehling als ‘uit’ werd beoordeeld kreeg de HSV Zwijndrecht speelsters niet klein. Het leek even op een snel einde met deze tussenstand. Amsterdam scoorde echter 3 keer waardoor het verschil van 7 punten verdween (13-7).

De Pirates brachten de zeer sterke pitcher van de 1e wedstrijd weer terug. ‘We hadden echter geen ontzag meer en waren ons terdege bewust dat we deze wedstrijd niet meer moesten laten lopen’ aldus coach Rob van der Linden die de voorsprong nog wel tot 13-8 zag teruglopen. Het werd uiteindelijk 14-9 in Zwijndrechts voordeel doordat met een hele verre aangooi Kyra van Genderen uit het achterveld op catcher Kranendonk de 3e nul werd gemaakt.

Zwitzer:’ We weten wat ons te doen staat. 2 keer winnen in Groningen is voldoende voor de titel en dus ook om verder te mogen gaan in onze jacht naar de Silver Lique. Tegen mensen die tegen me zeggen dat het mooier is om er in Groningen één te winnen en dan zondag thuis de titel binnenhalen voor eigen publiek wil ik zeggen: ‘Daar denken beide coaches heel erg anders over. Geen risico. We geven niets weg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.