Winst voor standaardteams Albatros

29 september 2014 door Hennie van der Zouw
Winst voor standaardteams Albatros

ZWIJNDRECHT - De standaardteams in alle categorieën van de korfbalvereniging Albatros hebben afgelopen zaterdag hun wedstrijd in winst weten om te zetten.  Zowel S1, A1, B1, C1, D1, E1 als F1 voegden twee punten toe aan hun totaal.

Vooral de eerste winst van Albatros 1 in de Overgangsklasse kende een opmerkelijk scoreverloop. Albatros gaf in de eerste helft in Middelburg niet thuis en zag coach Karim Ratoube al na 12 minuten met een rode kaart vertrekken. Swift leidde bij rust verdiend met 9-6 en kwam na rust opnieuw op een vijf-punten voorsprong: 14-9. Vanaf dat moment ging er bij Albatros een knop om en ging het met de thuisploeg onbegrijpelijk bergafwaarts.

Met name de Albatrosheren hervonden hun schot en binnen tien minuten had Albatros zich naast de Zeeuwen gehesen: 14-14. Jurriën Kwaak zorgde met twee treffers zelfs voor 14-16, maar door een dubieuze strafworp en een vrije bal werd het weer spannend. Een vrije bal van opnieuw Jurriën betekende 16-17 en Albatros speelde de wedstrijd, onder leiding van interim-coach René Havelaar, prima uit: 16-18. Alle basisspelers kwamen tot scoren en de eerste punten van dit seizoen werden terecht uitbundig gevierd.

A1 nam in de eerste helft ruim afstand van ADO A1, maar speelde niet super. De marge was voldoende om de overwinning met 10-14 binnen te halen.
B1 had opnieuw geen moeite met KOAG B1 en won, ondanks een doelpuntloze periode van bijna een kwartier, ruim met 6-15. B1 is nog altijd ongeslagen.
C1 klopt KCC C2 met 8-6 en D1 speelde een thriller tegen GKV D2 en zag Lisette Krol de winnende strafworp scoren: 7-6.
E1 klopte Nieuwerkerk E3 met 22-1 en heeft nu al 86 doelpunten gescoord. F1 is ook nog ongeslagen en won met 15-8 van GKV F1.

In totaal noteerde Albatros zaterdag zeventien overwinningen in 32 wedstrijden. Opmerkelijk was de 14-1 overwinning van A5 tegen ACKC A2 en de 18-4 van B2 tegen GKV B3. B4 klopte Nieuwerkerk B4 met 7-0 en F4 haalde haar eerste punt via een 0-0 tegen Deetos/Snel F4.

Een nare nederlaag voor Albatros 2 dat de betere ploeg was in het duel tegen Swift 2, maar in de slotfase ongelukkig was; 15-14. Ook een nipte nederlaag voor senioren 4 tegen Vitesse 4, maar knappe overwinningen voor het 5e, A2 en C3.

Deze week treden A1 en B1 alweer aan voor de bekercompetitie. A.s. zaterdag weer een druk programma, maar slechts 9 thuiswedstrijden op sportcomplex Develstein.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.