Pelikaan wint en blijft ongeslagen

29 september 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan wint en blijft ongeslagen

ZWIJNDRECHT - In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen trad Pelikaan, afgelopen zaterdag 27 september, aan tegen Alexandria’66 uit Rotterdam. Een onbekende voor Pelikaan, daar Alexandria 66  afgelopen seizoenen actief was in het district West.

Net als vorige week begon Pelikaan matig aan de wedstrijd. Alexandria’66 nam het initiatief en drukte Pelikaan in de verdediging. Tot grote kansen voor Alexandria’66 leidde dit echter niet. Eenmaal verscheen de spits van Alexandria na een voorzet gevaarlijk voor de goal van Rik Pomp, maar de spits wist de bal niet tussen de palen te werken. Pelikaan hield verdedigend vrij gemakkelijk stand, maar creëerde aanvallend helemaal niets.

In de tweede helft ging Pelikaan iets beter spelen en verscheen het meer op de helft van Alexandria 66. Pelikaan kreeg de eerste grote kans via Anouar Said. die een vrije bal op links naast schoot. Het was het teken voor Pelikaan om iets meer naar voren te spelen en op zoek te gaan naar een voorsprong.

Die voorsprong kwam er ook, dankzij Lerry Overgaauw. Een corner vanaf rechts viel over iedereen heen voor de voeten van Overgaauw. Met een verwoestende knal in het dak van het doel bracht hij Pelikaan aan de leiding, 1-0. Na de goal probeerde Alexandria’66 druk te zetten op de verdediging van Pelikaan en had Pelikaan moeite om van de eigen helft af te komen. Toch wist Pelikaan, mede dankzij goed keeperswerk van Rik Pomp, de nul te behouden.

Pelikaan leek zelfs de 2-0 te maken toen invaller Jelle Baan sterk doorging in een duel met de keeper van Alexandria’66. Een verdediger van Alexandria’66 wist de bal echter nog net voor de lijn tegen te houden. Niet veel later werd de wedstrijd alsnog in het slot gegooid. Rowdy Nossent bekroonde zijn goede spelen van deze middag met een doelpunt door de bal koelbloedig langs de keeper te schuiven nadat Alex de Jong hem vrij voor de goal had gezet, 2-0.
Pelikaan bezet nu de 5e plaats in de eerste klasse C Zuid met 8 punten uit 4 wedstrijden.

Volgende week neemt Pelikaan het in een uitwedstrijd op tegen het laag geklasseerde Klundert. Dit is echter niet een garantie voor een driepunter. Bij Klundert keren komende week enkele belangrijke spelers terug in de basis, die er de voorgaande wedstrijden nog niet bij waren. Aanvang: 14:30 uur.

Opstelling:
Rik Pomp – Thomas den Boer (55. Kevin de Geus) – Lerry Overgaauw – Mahmut Erol – Jurensley Dorand – Rowdy Nossent – Alex de Jong – Vincent de Klerk (70. Jelle Baan) – Anouar Said – Marvin Hooplot – Manucho Adelino (75. Randy Kroos)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.