Oranje-mannen van O&O nemen eerste horde op weg naar de OS in Brazilie

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Oranje-mannen van O&O nemen eerste horde op weg naar de OS in Brazilie

ZWIJNDRECHT - Het Nederlands herenteam, waaronder de O & O-turners Anthony van Assche en Boudewijn de Vries,  blijft in de race voor deelname aan de Olympische Spelen - 2016 in Rio de Janeiro –  Brazilië.

De prognose die voorafgaand aan de deelname aan de Wereldkampioenschappen in Nanning – China werd gegeven door de coachstaf bleek de juiste te zijn: de mannen zijn als team 18e geworden. Hiermee is het doel, eindigen bij de beste 24, ruim gehaald. De eerste horde richting Olympische Spelen is genomen. Volgend jaar strijdt Nederland in Glasgow voor een teamticket richting Rio.

Na twee lange dagen fraai mannenturnen en kwalificeren werd dit zaterdagavond om  22.00 uur duidelijk toen de tiende subdivisie was afgerond. De eindscore van 335.051 bleek voldoende voor deze eindklassering. Het is een mooie prestatie van de Nederlandse mannen.

Voor Anthony van Assche was het na een lange revalidatieperiode zijn eerste optreden op mondiaal niveau.  Anthony has een prima come-back. Hij turnde een volledige meerkamp en behaalde een totaalscore van 80,631.

De nog niet voor de volle honderdprocent  herstelde Boudewijn de Vries liet voor alle zekerheid vloer schieten. Echter met zijn optredens op de overige toestellen droeg hij een behoorlijk steentje bij aan het teamtotaal. Zijn totaalscore op vijf toestellen kwam uit op 67,998.

Foto's van links naar rechts: Anthony van Assche en Boudewijn de Vries.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.