Korfballers sv Conventus winnen voor eigen publiek thriller tegen KC Dordrecht

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus winnen voor eigen publiek thriller tegen KC Dordrecht

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen zondag het thuispubliek in extase gebracht door een ware thriller tegen KC Dordrecht te winnen. In de laatste drie minuten wist het team van coach Enno Verhoef een achterstand van één punt om te buigen in een minimale voorsprong.

Conventus ging de wedstrijd tegen Dordrecht in als ‘underdog’; het team stond in het kampioenschap twee plaatsen onder Dordrecht – dat gecoacht wordt door voormalig Conventus coach Benno Snaphaan. Vanaf de openingsminuten kon Conventus zijn tegenstander goede tegenstand bieden en ging qua scoreverloop volledig gelijk op. Dat beide teams niets voor elkaar onder deden werd goed geïllustreerd door de 6 – 6 ruststand.

Het beeld van de gelijk opgaande stand zou zich ook in de tweede helft voorzetten, met nooit meer dan één punt verschil tussen beide teams. Acht minuten voor het eindsignaal nam Dordrecht echter een 10 – 11 voorsprong, waarna er vijf minuten lang niet meer zou worden gescoord. Pas met drie minuten op de klok wist Niels de Kok de stand weer gelijk te trekken tot 11 – 11, waarna de door het grote thuispubliek aangemoedigde Zwijndrechtse spelers er alles aan deden om alsnog de overwinning te pakken.

Met 1,5 minuut op klok kreeg Conventus met een strafworp een belangrijke kans om een voorsprong te nemen. Thomas Streefkerk zou deze kans optimaal benutten door de bal behendig in de korf te gooien, waarmee hij zichzelf onsterfelijk maakte voor het uitzinnige publiek. Conventus zou er vervolgens ook nog in slagen om Dordrecht te weerhouden een tegendoelpunt te scoren, waarmee de 12 – 11 overwinning een feit was.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.