Pelikaan wint van Klundert na goed eerste halfuur

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan wint van Klundert na goed eerste halfuur

ZWIJNDRECHT - Na twee gelijke spelen en twee overwinning moest Pelikaan zijn ongeslagen status zien te behouden tegen Klundert. Klundert is de competitie slecht gestart met nog nul punten uit vier wedstrijden.

Pelikaan begon de wedstrijd aanvallend en drukte Klundert ver op eigen helft. Binnen vijf minuten kreeg Pelikaan via Randy Kroos een goede mogelijkheid op de voorsprong. Kroos werd met een pass de diepte in gestuurd maar faalde oog in oog met de keeper van Klundert. Tien minuten later faalde Marvin Hooplot niet voor de goal en schoof hij met zijn links de bal in het zijnetje, 1-0. Al vrij snel kwam Pelikaan zelfs op een 2-0 voor sprong nadat Manucho Adelino een goede solo in de zestien koelbloedig afrondde. Pelikaan zette door en kreeg via Thomas den Boer de uitgelezen mogelijkheid op een grotere voorsprong. Den Boer schoot zijn vrije schietkans echter naast. Deze kans was een keerpunt in het spel van Pelikaan. Pelikaan nam gas terug en begon slordig te spelen.
 
Ook in de tweede helft was het spel van Pelikaan erg matig. Pelikaan kwam er niet meer uit en het was wachten op een goal van Klundert. Keeper Michel van de Boom stond koud in het veld toen hij de spits van Klundert de bal langs hem zag koppen, 1-2. Van de Boom was in het veld gekomen nadat eerste keeper Rik Pomp geblesseerd uitviel. Vrij snel na de 1-2 stelde Pelikaan orde op zaken door meteen de 1-3 te maken. Marvin Hooplot tikte een voorzet binnen en maakte zijn tweede treffer van de dag. Zo kwam de overwinning van Pelikaan niet meer in gevaar en nam Pelikaan de drie punten mee naar Zwijndrecht.

Volgende week krijgt Pelikaan Sliedrecht op bezoek. Sliedrecht staat momenteel 3e en heeft vier van zijn 5 wedstrijden winnend afgesloten. Aanvang 15:00.

Rik Pomp (65. Michel van de Boom) – Thomas den Boer – Kevin de Geus – Mahmut Erol (45. Rowdy Nossent) – Erwin Pruysen – Alex de Jong- Vincent de Klerk – Anouar Said – Randy Kroos – Marvin Hooplot (75. Jelle Baan) – Manucho Adelino

Op de foto Manucho Adelino. Foto van Peter vd Waal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.