Eerste veldkampioenen bij Albatros

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Eerste veldkampioenen bij Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfbalvereniging Albatros heeft afgelopen zaterdag de eerste twee kampioenen van het lopende veldseizoen gehuldigd. E2 won met 3-18 bij HKC E3 en liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste ploeg in hun poule is.  Het team van Leonie Reijenga en Erik Bos scoorde 85 doelpunten en liet er slechts 11 door! Bloemen dus voor Esmee, Fleur, Merijn, Ruben en Veli.

C1 was in de 2e klasse L ook ongenaakbaar en met de zesde overwinning op rij kon de vlag in top voor het team van Margreet de Bondt bestaande uit Gijs, Julia, Linda, Lianne, Lisa, Matthijs, Niels en Sander.

De komende weken worden er nog meer kampioenen verwacht want een aantal teams is nog altijd ongeslagen. Afgelopen zaterdag was er weer winst voor A3, B1, en C3 en zij blijven op titelkoers. Ook senioren 7 en beide midweekteams zijn nog in de race voor de titel.

A1 en B1 boekten vorige week een bekeroverwinning waardoor zij zich beiden plaatsten voor de kwartfinales in  mei 2015. A1 klopte NIO A1 met 26-10 terwijl B1 TOP B1 met 15-5 terugstuurde naar Zeeland.

Dertien overwinningen afgelopen zaterdag in 25 wedstrijden van Albatroskant. A1 boekte zaterdag voor de competitie in Veldhoven een prima 12-19 overwinning op SDO (V) A1 terwijl A2 na een doelpuntloze fase toch ruim afstand nam van Fortis A2: 13-4. Senioren 4 gaf een 13-10 voorsprong tegen koploper Merwede 3 alsnog uit handen: 13-20, maar het 3e team won wel, met 15-11 van GKV 3. Ook het 5e won, met 4-8 bij Oranje Wit 7.

Albatros 2 zag Robin Verwoert als eerste van de geblesseerde mannen in het veld terugkeren, maar kon de wedstrijd in Leiden niet met winst afsluiten. In een rommelige tweede helft ontbrak de overtuiging bij de ploeg van Karin Lommers die nu de onderste plaats overneemt van tegenstander Sporting Trigon 2. De 16-10 eindstand was geflatteerd.

Albatros 1 liet zich niet beïnvloeden door het verdriet van hun trainingsmaatjes en kwam sterk uit de startblokken tegen Sporting Trigon. Na de 2-1 van de thuisploeg was het in de eerste helft slechts Albatros dat de klok sloeg en met scherp schoot. Bij rust leidde de Zwijndrechtse ploeg, die vanwege de schorsing van trainer Ratoube gecoacht werd door Rene Havelaar, makkelijk met 4-13.

In de tweede helft hoefde Albatros niet meer zo nodig, maar bij 11-20 gaven de gasten nog even gas om vervolgens bij 13-25 te eindigen. Alle Albatrosspelers scoorden minimaal 2 keer en Jurriën, Mattijs en Chantal waren goed voor vier doelpunten.

A.s. zaterdag wacht de seniorenselectie de ontmoeting met Meervogels op sportcomplex Develstein.

Foto: Albatros C1

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.