Opstart nieuwe lessen Fifty-Fitters

10 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Opstart nieuwe lessen Fifty-Fitters

ZWIJNDRECHT - Als gevolg van een toenemende belangstelling heeft het bestuur van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O besloten haar “Fifty Fit-lessen” verder uit te breiden.

Met  ingang van maandag 27 oktober aanstaande zal in de turnhal aan de Uilenvliet van 10.15 tot 11.15 uur een nieuw lesuur “samen actief sporten 55+”worden opgestart. De les komt onder deskundige leiding te staan van Angelique Tubbing.

De lessen zijn bedoeld voor dames en heren waarvan het lang geleden is dat zij gesport hebben of zelfs nooit eerder aan sport hebben gedaan. Uiteraard zijn dames en heren die ervaring hebben in het sporten, van harte welkom bij deze lessen. 55+ ers (zowel dames als heren) kunnen op hun eigen niveau verantwoord en gezellig sporten. Door een gevarieerd aanbod van oefeningen werk je aan je conditie.

De les is een zogenaamde 'sportbreed' les. Naast spierversterkende en conditie verhogende oefeningen komen diverse balsporten en spelen aan bod.
De te gebruiken materialen zijn een logisch gevolg van het onderwerp van een les. Uiteraard diverse ballen bij de balsporten- spelen, stokken, badmintonrackets, kunststof hockeysticks, enz.

Er is een wekelijks veranderend programma, waarbij vele sporten aan de orde komen. Naast diverse balsporten wordt ook aandacht besteed aan specifieke spierversterkende oefeningen. Kracht, lenigheid, coördinatie,  uithoudingsvermogen, alles komt aan bod! Uiteraard wordt iedere les begonnen met een warming up en afgesloten met een cooling down.

De muziek die tijdens een deel van de lessen wordt gebruikt, dient ter ondersteuning van de uit te voeren oefeningen en zal worden aangepast aan het tempo van de bewegingen.

Nadere informatie kan verkregen worden via het secretariaat mevrouw Nel Kortman, tel. 078-6194230 of op de website www.o-en-o-zwijndrecht.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.