Leerlingen voeren actie voor verkeersveiligheid rond school

10 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Leerlingen voeren actie voor verkeersveiligheid rond school

ZWIJNDRECHT - Scholieren en wethouder ondernemen actie voor een verkeersveilige omgeving. Dinsdag 14 oktober rond 8:35 uur voeren leerlingen van de basisschool De Steenen Kamer actie voor de verkeersveiligheid. Wethouder Robert Kreukniet (Verkeer en vervoer) zal de kinderen bij de actie actief ondersteunen. De kinderen attenderen langs de weg de passanten op de verkeersveiligheid rond de school. Met borden en flyers worden automobilisten en andere weggebruikers geïnformeerd over  het gewenste rij- en parkeergedrag.
 
De gemeente, basisschool De Steenen Kamer, de politie en SOAB (adviseurs voor woning en leefomgeving) vragen met deze actie aandacht voor de verkeersveiligheid rond scholen, met name tijdens de haal- en brengtijden. Samen met de betrokken partijen heeft de gemeente gekeken naar maatregelen om de verkeersveiligheid aan de Steenen Kamer en  op het Hoofdland te verbeteren. Dit heeft geleid tot de aanpak van twee aandachtpunten.

Enerzijds wordt de automobilist door een snelheidsmatrix bij  het zebrapad op het Hoofdland geattendeerd op zijn/haar snelheid en de aanwezigheid van de oversteek.

Anderzijds gaan scholieren de weggebruikers en omwonenden met behulp flyers en informatieborden wijzen op de gewenste rijroute en parkeermogelijkheden tijdens de drukke haal en brengmomenten van de school. Deze actie moet zorgen voor een veiligere verkeersstroom. Omwonenden zijn met een brief op de hoogte gebracht van de actie en worden verzocht tijdens de ochtend en middag spits ook de gewenste rijroute in acht te nemen.
 
Aansluitend op de ludieke  actie verkeersveiligheid worden voor de groepen 3 t/m 6 oversteeklessen op het zebrapad op het Hoofdland georganiseerd. Hiermee wordt het juiste gebruik van de zebra op een veilige manier aan de basisschooljeugd geleerd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.