Pelikaan verliest knotsgekke wedstrijd van Sliedrecht

16 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest knotsgekke wedstrijd van Sliedrecht

ZWIJNDRECHT / SLIEDRECHT - Pelikaan stond afgelopen zaterdag na een knotsgekke wedstrijd met lege handen. Een vroege, ruime achterstand bleek uiteindelijk niet te overbruggen. Het vooraf aantrekkelijke affiche, eindigde zo in de eerste nederlaag van Pelikaan 1 in de Eerste Klasse C.

Na een uitermate zwakke start van de ploeg van Ron Tempelaar, stond er na twintig minuten een stand van 0-4 op het scorebord. Sliedrecht kon vanaf het eerste fluitsignaal naar hartenlust combineerde en maakte hier dan ook gebruik van. Pelikaan wist zich geen raad met de snelle balverplaatsing van Sliedrecht en werd dan ook in de verdediging gedrukt. Een voorzet en een inschattingsfout van de keeper, betekende een 0-1 tussenstand.

Het volgende tegendoelpunt volgde uit een corner. Deze corner leverde een identieke situatie op als bij de 0-1 en zo kon Pelikaan opnieuw de bal uit het net vissen. Sliedrecht speelde nog altijd een goed positiespel, maar hierbij dient vermeldt te worden dat Pelikaan (te) weinig tegenstand bood, om het Sliedrecht moeilijk te maken. Vanuit dit spelbeeld kon Sliedrecht nog twee keer doeltreffen. Na een scrimmage voor het doel van Pelikaan, reageerde een Sliedrecht-speler het snelst en zo kon de 0-3 aangetekend worden. De 0-4 volgde binnen enkele minuten. Na wederom een corner, kon de centrale verdediger van Sliedrecht  vrijstaand (knap) volleren op de rand van het strafschopgebied.

Binnen twintig minuten was het aantal doelpunten tegen in de competitie tot nu toe verdubbeld. Nadat Pelikaan bekomen was van de schrik, liet de ploeg het er echter niet bij zitten en werd er gezocht naar een tegentreffer. Sliedrecht nam gas terug en Pelikaan creëerde een aantal mogelijkheden. Uit een afgeslagen standaardsituatie kon Randy Kroos uiteindelijk de 1-4 aantekenen en met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Na bemoedigende woorden in de kleedkamer trok Pelikaan de tweede helft ten strijde, op zoek naar een doelpunt. Dit doelpunt viel al snel. Een paar minuten na rust kon Anouar Saïd uit een corner van Lerry Overgaauw de bal tegen het net schieten. Met een 2-4 stand op het bord was het weer min of meer een wedstrijd. Vincent de Klerk bracht de spanning definitief weer terug met een harde schuiver vanaf randje zestien, nadat de bal voor zijn voeten viel na een weggekopte corner.

Waar de gelijkmaker van Pelikaan misschien iets meer in de lucht hing, wist Sliedrecht de score uit te breiden in eigen voordeel. Een offensief van Pelikaan kon gestuit worden en dit resulteerde in een tegenaanval. Vervolgens kon na een lage voorzet vanaf links de Sliedrecht-spits de bal simpel intikken bij de tweede paal: 3-5.

Na deze treffer kenmerkte het Pelikaan door opnieuw niet op te geven en op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Met wat omzettingen en verse krachten werd geprobeerd deze treffer te maken. Aandringen van Pelikaan-kant via opportunistischer spel, resulteerde in een vrije trap vanaf rechts. Alex de Jong wist met deze vrije trap het hoofd van Marvin Hooplot te vinden en deze tekende met een goede kopbal in de bovenhoek voor de 4-5.
Met voorzetten en lange ballen probeerde Pelikaan de gelijkmaker te produceren. Helaas leverde een aantal voorzetten en vrije trappen geen treffer op. Na een slotoffensief, met inclusief keeper Delano Kortstam voor het doel, kreeg Sliedrecht nog een mogelijkheid om te scoren; een 100-meter sprint en een mooie tackle van Kortstam werd deze kans onschadelijk gemaakt.

 Pelikaan slaagde er hierna niet meer in tot kansen te komen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-5 overwinning voor Sliedrecht. Hiermee pakken zij de koppositie in 1C, omdat Nieuw-Lekkerland en Heinenoord niet verder kwamen dan een 2-2 gelijkspel.

Volgende week zaterdag (18 oktober) is Pelikaan 1 vrij, omdat het uitgeschakeld is in de beker. Wel spelen Pelikaan 2 en 3 voor de beker. P2 speelt uit tegen Papendrecht 2 om 12.30, P3 uit tegen Amstelwijck 2 om 12.00.  De volgende wedstrijd van Pelikaan 1 is uit tegen Heinenoord op zaterdag 25 oktober, deze wedstrijd begint om 14.30. Het adres van SV Heinenoord: Tienvoet 4, 3274 BN Heinenoord.

Opstelling Pelikaan 1:
Delano Kortstam; Thomas den Boer, Lerry Overgaauw, Mahmut Erol, Erwin Pruysen; Alex de Jong, Vincent de Klerk, Anouar Saïd; Randy Kroos, Marvin Hooplot, Manucho Adelino

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.