Nog drie kampioenen bij Albatros

20 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Nog drie kampioenen  bij Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfbalvereniging Albatros sluit de eerste helft van de veldcompetitie 2014-2015 af met acht kampioenen. Afgelopen zaterdag maakten A3, E1 en F1 het achttal compleet.

Albatros A3 speelde haar kampioenswedstrijd bij de nummer twee van de ranglijst en had dus een relatief zware wedstrijd. Het nog ongeslagen team van Albert-Jan van der Maten en Matthijs van Joolingen liet haar feestje echter niet verstieren en klopte het Ridderkerkse KCR A4 met 8-13.  Taart en een bittergarnituur dus voor de jongens en meiden van A3.

Eerder op de ochtend hadden de pupillen van E1 en F1 al een feestje gevierd. Het F1-team van Nathalie Hoogendoorn had aanvankelijk best tegenstand van PKC F2, maar bleef ook in de tweede helft rennen, vliegen en onderscheppen. Uiteindelijk prijkte er een mooie 10-4 eindstand op het scorebord en waren er bloemen en bekers voor Jaylin, Linde, Peter, Tara, Thijs en coach Nathalie.

E1 is in deze veldcompetitie ongenaakbaar en begon met een doelsaldo van +86 aan de laatste wedstrijd. Het team van Timon en Dennis kwam tegen KCR E1 sterk uit de startblokken en scoorde in de eerste halve minuut al twee keer. Uiteindelijk stagneerde de score in de tweede helft en werd het “slechts” 18-4 voor Anouk, Cas, Femke, Jorien en Rick. Met een doelsaldo van 118 voor en 18 tegen was het kampioenschap redelijk verdiend te noemen. Ook voor deze toppers waren er rozen , bekers en taart.

De laatste veldzaterdag was er qua zomerweer nog één om in te lijsten en met tien overwinningen en twee gelijke spelen in 22 wedstrijden was het ook sportief een goede zaterdag. 

Goeie overwinningen waren er voor senioren 5, senioren 7 en A2 dat Seolto A1 met 9-8 versloeg. A4 versloeg KCR A5 met 11-7 en B2 vocht een pittig duel uit met Keep Fit B1 dat eindigde in een 10-10 gelijkspel.

D1 redde het niet tegen de betere kampioen Kinderdijk D1. In de eerste helft nam Albatros een voorsprong maar in de tweede helft schoot de thuisploeg tekort: 3-6. D2 en D3 wonnen wel en ook was er winst voor F2 dat Triade F2 in Nieuwpoort met 2-4 versloeg.

De korfballers van Albatros verhuizen deze week hun palen en ballen naar de zaal en a.s. vrijdag speelt senioren 1 al haar eerste zaaloefenwedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.