Rudi Kleingeld exposeert in fotogalerie Zwijndrecht.

27 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Rudi Kleingeld exposeert in fotogalerie Zwijndrecht.

ZWIJNDRECHT - Rudi Kleingeld woonachtig Dordrecht, lid van Fotoclub Zwijndrecht toont in de maand november zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Black & Light.

De titel van de expositie, Black & Light, is te verklaren door problemen in het verleden met het gezichtsvermogen van de fotograaf. Een operatie aan het oog heeft blindheid voorkomen en zo heeft ‘licht’ een wel heel bijzondere lading voor hem gekregen. Rudi zegt daar zelf over: “De keus is dus snel gemaakt en zoek ik voor mijn foto's naar situaties waarin het licht zo bijzonder is, dat het licht eigenlijk het onderwerp is. Licht dat bestaat bij de gratie van duisternis. De eigenschappen van het licht zijn dan in die situaties minstens even belangrijk als de objecten en/of natuurlijke elementen waarop het licht valt. Genres waarin ik dit zocht, waren achtereenvolgens architectuur, stillevens en landschappen. In het laatste genre ben ik in het bijzonder geïnspireerd door Ansel Adams”.

Na omzwervingen in Gelderland, Drenthe, Canada en Zweden vond hij het ultieme licht op IJsland. Met foto’s daar gemaakt lukte het hem om van een landschap in kleur zijn ‘lightscape’ in Black & Light te maken. Het resulteerde in een prachtige serie zwart-wit landschapsfoto’s van IJsland. Hij heeft dit jaar terecht met deze serie de prestigieuze titel Bondsmeesterklasse behaald, het hoogst haalbare in de Nederlandse amateurfotografie. Het is dan ook een logisch gevolg dat onder andere werk uit deze serie nu geëxposeerd wordt. Speciaal voor deze expositie heeft Rudi enkele foto’s op groot formaat laten afdrukken. En dat maakt het landschap nog indrukwekkender. Het is dus deze maand weer meer dan de moeite waard de fotogalerie te bezoeken.

Rudi is sinds 1982 lid van Fotoclub Zwijndrecht en is inmiddels één van de zeer ervaren rotten op de fotoclub. U kan persoonlijk kennismaken met de fotograaf en zijn werk op zaterdag 1, 15 en 29 november. In het kader van Open Atelierroute hij ook op zondag 9 november aanwezig.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag in november van 11.00 uur tot 16.00 uur.
In het kader van Open Atelierroute 2014 is de galerie ook op zondag 9 november geopend van 11 tot 16 uur.
De toegang is gratis.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.