Strijdvaardig Pelikaan verliest van Heinenoord

27 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Strijdvaardig Pelikaan verliest van Heinenoord

ZWIJNDRECHT - In de 7e wedstrijd van het seizoen nam Pelikaan het op tegen titelkandidaat Heinenoord. Een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden bij de bovenste plaatsen.

In de eerste helft deed Pelikaan wat het moest doen. Er werd veel strijd geleverd wat er voor zorgde dat Heinenoord moeite had om het eigen spelletje te spelen. Heinenoord creëerde weinig kansen tot geen kansen  omdat Pelikaan goed stond. Zelfde creëerde Pelikaan echter ook weinig kansen. Vaak was het een laatste bal die net niet goed aankwam of te laat werd gegeven.

In de 2e helft was er een zelfde spelbeeld. Alleen Pelikaan werd gevaarlijker voor de goal van Heinenoord . Jelle Baan kreeg de beste kans, alleen zijn kopbal na een voorzet van Thomas den Boer ging rakelings langs de goal. Delano Kortstam verrichte aan de andere kant van het veld ook goed keeperswerk, met enkele belangrijke reddingen hield hij Pelikaan op de been.

Toch kon ook hij de 1-0 niet voorkomen. Na een voorzet vanaf rechts kon een middenvelder van Heinenoord de bal helemaal vrij inkoppen. Een fikse tegenslag voor Pelikaan dat de verdediging juist zo goed op orde had. Pelikaan kwam de tegenslag ook niet meer te boven. Het probeerde nog wel aan te dringen, maar de echte overtuiging was er niet.

Volgende week speelt Pelikaan om 15:00 thuis tegen VVGZ de derby van Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.