Ongelofelijke reeks Groote Lindt gaat maar door

03 november 2014 door Hennie van der Zouw
Ongelofelijke reeks Groote Lindt  gaat maar door

ZWIJNDRECHT - Sinds de start van de competitie heeft Groote Lindt nog geen punt verloren. Ook in Dordrecht tegen EBOH pakte men terecht de volle buit. Helaas heeft deze unieke serie en mooie prestatie geen periodetitel opgeleverd. Deze gaat op doelsaldo naar titelkandidaat sc Feyenoord.

In een van haar mindere helften schiep Groote Lindt zich kansen genoeg. Helaas liet De Lindt deze onbenut. EBOH kon daar weinig tegenoverstellen. Hoewel er getracht werd met verzorgd voetbal van achteruit kansrijk te worden, hebben de gastheren vrijwel geen kansen gecreëerd. Aangezien ook Groote Lindt haar drie 100% kansen niet wist te benutten werd deze keer de ban gebroken met een goal van afstand. Op een bijzonder fraaie wijze werd de bal van grote afstand snoeihard binnenkant binnen geschoten door Kevin de Deugd. De 0-1 zorgde ervoor dat het iets makkelijker werd aan Groote Lindt zijde, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. De EBOH-aanval bleek onmachtig tegen de wederom strak georganiseerde Zwijndrechtse-verdediging. Eenmaal was er een gevaarlijk bal voorlangs maar deze werd voor Groote Lindt gelukkig niet tot goal gepromoveerd. Aan de andere kant wederom diverse dreigende momenten waarbij De Lindt de score verder had kunnen uitbouwen. Nu bleef het bij de 0-2 in de 59ste minuut van Wesley de Snoo.

De wedstrijd bleek gespeeld. EBOH wilde wel maar kwam niet tot grote mogelijkheden en een rustig spelend Groote Lindt had met iets meer scherpte wellicht de score verder kunnen uitbouwen maar ook dat gebeurde niet. Zo ging deze wedstrijd uiteindelijk uit als een nachtkaars en boekte Groote Lindt dus de achtste! overwinning op een rij! Even was daar de hoop dat het genoeg was om periodekampioen te zijn aangezien de ruststand bij de concurrent SC Feyenoord tegen Seolto 0-0 was maar al snel bleek dat sc Feyenoord in de 60ste minuut op voorsprong was gekomen en uiteindelijk uitgelopen was naar 5-0. Zodoende laat Groote Lindt de eerste periode aan SC Feyenoord.

Vooruitblik  8-11-2014: Groote Lindt – SC Feyenoord aanvang 14:30
We blikken alvast even kort vooruit want het mag uniek worden genoemd dat komende zaterdag twee ploegen met 8 gespeeld 24 gaan uitmaken wie zich na 8 november koploper mag noemen. We spreken dus met recht van een topper in de derde klasse D. Sinds sc Feyenoord de overstap van zondag naar zaterdag voetbal maakte heeft men 34! wedstrijden op rij in winst omgezet. Gaat het Groote Lindt lukken om als eerste club de  titelfavoriet punten af te snoepen? De muzikale omlijsting van de wedstrijd alsmede de gezellige derde helft is in goede handen bij HotPop. Voor tal van andere activiteiten dient u de website van Groote Lindt (www.grootelindt.nl)  in de gaten te houden.

Op bijgevoegde foto zien we de doelpuntenmakers Kevin de Deugd (links) en Wesley de Snoo (rechts). De foto is genomen door Groote Lindt / Wilma van Strien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.