KCR wint Vogeltoernooi bij Albatros

03 november 2014 door Hennie van der Zouw
KCR wint Vogeltoernooi bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 1 november stond Albatros de finale van het eigen georganiseerde Vogeltoernooi tegen KCR. Het Ridderkerkse team, dat onderleiding staat van de toekomstige hoofdtrainer van Albatros Steven de Graaf, was duidelijk de sterkere partij. Deze wedstrijd moest Albatros doen zonder zieke aanvoerder Leon Teunissen, die werd vervangen door Alex Kok. Hoewel de thuisploeg het eerste doelpunt maakte, was het KCR dat de leiding in de wedstrijd nam. Albatros moest zich steeds terugknokken om bij te blijven. Met een 8-10 ruststand leek er nog hoop voor het vlaggenschip. In de tweede helft bleef het scorende vermogen van Albatros na twee doelpunten volledig uit, terwijl het team uit Ridderkerk scherp bleef schieten. Zonder enige moeite liep KCR lachend weg richting de 10-22.

Eerder op 31 oktober veroverde Albatros met de beslissende treffer van Chantal Cornfield een plek in de finale van het toernooi. De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg tegen Vitesse. Het scorend vermogen lag ook in deze wedstrijd ver onder het gemiddelde van vorig weekend. Vitesse kon daardoor nog bij blijven tot aan de rust: 8-7. In de tweede helft bleef het scoren een probleem. De Barendrechtse ploeg hees zich via 10-10 en 11-11 twee keer naast Albatros. Het twaalfde doelpunt van Chantal bleek beslissend te zijn.

Het Vogeltoernooi werd dit jaar voor het laatst georganiseerd. In 2006 werd dit zaaloefentoernooi voor de eerste keer georganiseerd in de Develsteinhal en in dat jaar mocht organisator Albatros zelf met de eerste prijs pronken. Ondanks de komst van andere hoofdsponsoren bleef het Vogeltoernooi bestaan en al die jaren zorgde het Zwijndrechtse bedrijf voor het prijzengeld en het verwennen van de deelnemers.
Albatros bedankte Hans van Veen voor zijn jarenlange inbreng bij het toernooi. In de toekomst hoopt Albatros de naam van een ander bedrijf aan dit succesvolle oefentoernooi te kunnen verbinden.

Er werd afgelopen door de overige Albatrosteams volop geoefend bij onder andere Oranje Zwart, Kinderdijk en HKC. A.s. vrijdagavond opent senioren 5 het zaalseizoen 2014-2015 met een uitwedstrijd tegen PKC 10.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.