Brandweerposten gaan in Heerjansdam onderling de strijd aan

07 november 2014 door Hennie van der Zouw
Brandweerposten gaan in Heerjansdam onderling de strijd aan

HEERJANSDAM / DRECHTSTEDEN - Brandweerwedstrijd in Heerjansdam. Op zaterdag 15 november 2014 vindt in Heerjansdam een Technische Hulpverleningswedstrijd plaats voor brandweermensen. Negen posten uit de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid strijden tegen elkaar om de felbegeerde eerste plaats.

Brandweerwedstrijden oftewel brandweer vaardigheidstoetsen zijn een instrument om de geoefendheid, saamhorigheid en motivatie van brandweerpersoneel op een voortdurend hoog niveau te houden. Deze vaardigheidstoets technische hulpverlening wordt georganiseerd door de brandweerpost Heerjansdam.

Technische Hulpverlening
Onder Technische Hulpverlening verstaan we de werkzaamheden die de brandweer verricht naast de meest bekende taak brandbestrijding. Het gaat om scenario's als zware en complexe verkeersongevallen of ingestorte gebouwen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn het bevrijden van gewonden bij een verkeersongeval of bij een ongeval met gevaarlijke stoffen en werkzaamheden bij stormschade.

Deelnemers
Tijdens brandweerwedstrijden worden de vaardigheden beoordeeld én vergeleken met andere posten uit de regio door een vakjury. De volgende posten nemen deel aan deze wedstrijd: Groot Ammers, Zwijndrecht, Dordrecht, Goudriaan, Gorinchem, Brandwijk, Hardinxveld–Giesendam, Hendrik-Ido-Ambacht en Langerak-Nieuwpoort.

Scenario
Brandweermensen weten van te voren nooit wat hun te wachten staat. Dit is ook zo bij deze wedstrijd. Zij krijgen van te voren niet te horen waar zij op beoordeeld zullen worden. De wedstrijdploegen krijgen een realistisch scenario als opdracht.

Vrijwilligers
Bij de brandweer Zuid-Holland Zuid zijn 1100 mensen werkzaam die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens. Het grootste deel van het personeel bestaat uit vrijwilligers. De brandweer levert dag en nacht een bijdrage aan de veiligheid in de gemeenten. Voor de post Heerjansdam zijn wij op zoek naar enthousiaste collega’s. Voor meer informatie kijk op www.brandweerzhz.nl of neem contact met ons op tijdens de brandweerwedstrijd.

Kom jij ook kijken?
Belangstellenden die willen komen kijken kunnen zich tussen 07:30 uur en 16:00 uur melden bij de brandweerkazerne Heerjansdam aan de Nijverheidsstraat 2A. Deze brandweerwedstrijd is het juiste moment om kennis te maken met de brandweer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.