Zaalseizoen CKV Albatros van start

10 november 2014 door Hennie van der Zouw
Zaalseizoen CKV Albatros van start

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van de korfbalvereniging Albatros is goed aan het zaalseizoen 2014-2015 begonnen. In de eigen Develsteinhal werd WION met 13-8 verslagen.  De wedstrijd in de 1e klasse kende een vermakelijke eerste helft waarbij Albatros verdedigend behoorlijk aan de bak moest. Na een kwartier was de Rotterdamse furie getemd en kon de thuisploeg met name dankzij de dames weglopen naar een 10-5 ruststand. In de tweede helft was er voor de toeschouwers jammer genoeg weinig te genieten. Bij Albatros zakten het scorend vermogen en het tempo behoorlijk in en WION was niet meer bij machte om een vuist te maken. Bij 13-8 klonk het laatste fluitsignaal en was de eerste overwinning een feit.

Ook Albatros 2 heeft weer eens het zoet van de overwinning mogen proeven. Hard werkend werd een 19-14 overwinning geboekt op het Leidse Sporting Trigon 2. De laatste overwinning werd op 6 september genoteerd toen Tempo 2 op het veld verslagen werd.

Albatros 3, 4 en 6 moesten op bezoek bij Vlaardingen waar alleen het 3e wist te winnen. Na een snelle achterstand was het 3e van Ronald den Ottelander bij rust al op voorsprong gekomen en liet het zich in de tweede helft niet meer verrassen: 12-17. Het 4e en 6e kwamen er niet aan te pas en verloren met respectievelijk 19-9 en 16-11.

Albatros A1 dat in de zaal weer in de Overgangsklasse speelt moest het al na 10 minuten zonder Michiel den Toom stellen. Toch deed de ploeg niet veel onder tegen het sterke Oranje Wit, maar werden er uiteindelijk teveel fouten gemaakt en te weinig gescoord: 11-14.  A2 liet zich afbluffen door Movado A1 en zag een ruime voorsprong verloren gaan: 8-9. A2 scoorde in de tweede helft niet meer en liet zelfs strafworpen onbenut.

Wel winst voor A3 en A4 die keurig hun uitwedstrijd wonnen bij Voltreffers 1 en PKC A5.

Grote overwinningen voor de jeugdteams D1 (4-14 tegen Vriendenschaar D2), D2 (19-2 tegen HKC D2), E1 (4-15 bij Nieuwerkerk E2), E2 (14-7 tegen HKC E3) en E4 dat met 16-11 won van ADO E1.

De nieuwe teams D4, E7, F5 en F6 speelden afgelopen zaterdag hun allereerste wedstrijd. D4 en E7 kregen behoorlijk klop, F5 verloor met 4-7 van Scheldevogels F1, maar F6 klopte in Roosendaal Keep Fit F2 met 5-8.

A.s. zaterdag een uitprogramma voor Albatros 1 en 2. A1 speelt al op vrijdagavond in Papendrecht tegen PKC A2.

Fotobijschrift 1: Albatros 1 met de kinderen van de teams van de week.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.