Handbalteams sv Conventus kunnen geen vuist maken

10 november 2014 door Hennie van der Zouw
Handbalteams sv Conventus kunnen geen vuist maken

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus zijn er afgelopen weekend niet in geslaagd om punten mee terug naar Zwijndrecht te nemen.  Het eerste herenteam speelde geen slechte wedstrijd, maar moest gewoon de meerdere erkennen in de tegenstander, terwijl de het eerste damesteam een ‘off-day’ had.

Ondanks twee bijzonder spannende eerste wedstrijden van het zaalseizoen, was Conventus voor de wedstrijd tegen Oliveo nog puntloos. Ditzelfde gold ook voor de tegenstander, maar deze kreeg voor de wedstrijd tegen Conventus versterking van spelers uit het eerste team. Desondanks begonnen de Zwijndrechtse heren de wedstrijd goed en pakten direct een voorsprong, waarna ze enige tijd gelijk op gingen voordat Oliveo bij een 6 – 4 stand twee strafworpen benutte, waar Conventus eveneens recht had op een strafworp, mee deze niet mee kreeg.

Door een zwakkere verdediging kreeg de Oliveo mogelijkheden en kon zo tot een 16 – 9 ruststand uitlopen. Mede doordat keeper Leo Biesbroek veel ballen vanaf de hoek wist te pakken en door in totaal zeven doelpunten van Patrick de Ruiter deed Conventus in de tweede helft niets meer onder voor de tegenstander en speelde in de tweede dertig minuten met 11 – 11 gelijk. De mindere eerste helft bracht de eindstand echter tot een 27 – 20 verlies.

Conventus Dames 1 speelde zondag tegen een team dat eveneens één van de twee gespeelde wedstrijden had gewonnen: Indus’67. De wedstrijd begon goed met Conventus die een 1 – 0 voorsprong pakte, maar vervolgens brachten drie tegendoelpunten het Zwijndrechtse team op een 1 – 3 achterstand. Dit gat kon tot 3 – 3 weer worden gedicht, maar vanaf dat moment moest Conventus de tegenstander laten gaan. Na een lange reeks wedstrijden waarin het sterk verjongde team steeds meer op elkaar ingespeeld raakte, lukte het zondag absoluut niet om als team samen te spelen, met veel individuele acties als gevolg. Dit gaf de tegenstander de mogelijkheid om een gat te slaan, met na zestig minuten speeltijd een 21 – 15 verlies als gevolg.

Waar het eerste damesteam niet van Indus wist te winnen, slaagde het tweede team van Conventus hier wel in: na een spannende wedstrijd stond er een 12 – 14 overwinning op het scorebord. Het tweede herenteam kwam in Gorinchem tekort op Achilles.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.