Pelikaan verliest van Rijsoord na matige 2e helft

10 november 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest van Rijsoord na matige 2e helft

ZWIJNDRECHT - Na de heerlijke overwinning in de derby van Zwijndrecht van vorige week moest Pelikaan het deze week opnemen tegen koploper Rijsoord. Wederom een pittige opgave in een competitie waar weinig wedstrijden als makkelijk kunnen worden beschouwd.

In de eerste helft kon Pelikaan goed meevoetballen met Rijsoord. Aan beide kanten waren enkele kansen te noteren, maar door goed keeperswerk van beide kanten bleef het de eerste helft zonder doelpunten. Manucho Adelino en Anouar Said waren nog het dichtst bij een doelpunt voor Pelikaan. Een schot van Manucho werd 5 meter van de doelmond geblokt en Anouar zag een goed schot knap uit de kruising worden getikt door de keeper van Rijsoord. Rik Pomp was aan de andere kant belangrijk voor Pelikaan omdat hij een één-op-één situatie met middenvelder Sander Barragan van Rijsoord  onschadelijk wist te maken.

In de tweede helft zakte Pelikaan enigszins weg.  Al vrij snel maakte Nilton Tavares Ramos de 1-0 voor Rijsoord na zwak verdedigen in het centrum van Pelikaan. Dit bleek een domper te zijn die Pelikaan niet meer te boven kwam. Pelikaan had inmiddels steeds meer moeite om de bal in bezit te houden en werd niet meer gevaarlijk voor de goal van Rijsoord. De 2-0 kon dan ook niet lang uitblijven. Uit een vrije trap wist de sterke spits Mike van Gool de 2-0 binnen te koppen. In de laatste 10 minuten liep Rijsoord ook nog uit naar 3-0 en 4-0. Aan de 3-0 van Sander Barragan zat een v luchtje omdat hij wist te scoren door een speler van Pelikaan naar de grond te duwen. De overwinning voor Rijsoord was terecht, maar de uitslag had zeker niet zo hoog te hoeven zijn.

Pelikaan kende in deze wedstrijd ook twee debutanten. Aanvaller Dylan de Boer die uitstekend presteert in het 2e elftal en  A1 speler Jordy van Buren mochten allebei in de tweede helft invallen en hun competitiedebuut maken.

Komend weekend geen competitievoetbal voor Pelikaan. Over twee weken zal de competitie thuis worden hervat tegen het sterk presterende Brielle.

Opstelling Pelikaan:
Rik Pomp – Thomas den Boer (75. Jurensley Dorand) – Lerry Overgaauw – Kevin de Geus – Mahmut Erol – Rowdy Nossent – Alex de Jong (60. Dylan de Boer) – Vincent de Klerk – Randy Kroos (70. Jordy van Buren) – Anouar Said – Manucho Adelino

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.