Niels Rombouts nieuwe coach bij nieuwe honkbal hoofdmacht HSV Zwijndrecht

11 november 2014

ZWIJNDRECHT - De nieuwe coach van HB1 is de 36 jarige Niels Rombouts. Niels woont in Bergen op Zoom en is een ervaren Honkballer. Hij heeft als pitcher en infielder bij Namur Angels (vergelijkbaar met onze overgangsklasse) , gespeeld.

Niels is op 10 jarige leeftijd begonnen bij de (toen nog) Peanuts bij de Wizards of BoZ

Verder kwam hij uit voor de Terneuzen Pirates , de Pelicans en Gent Nights. Doordat hij vlak bij de Nederlandse grens woont werd er vaak aan hem getrokken door onze zuiderburen. Niels zat 9 jaar in dienst. Van zijn 16e tot zijn 20e bij de Marine (Den Helder), waar hij in de weekenden honkbalde en door de weeks zijn dienst uitvoerde.

Van 1999 tot 2004 zat hij bij het korps commando troepen. Toen hij uit de dienst ging is hij bij Namur Angels gaan spelen. Van de laatste 5 jaar heeft hij 4 jaar niks gedaan. Het afgelopen jaar speelde hij bij de Boosters. Daar ging het honkbalbloed bij hem weer kriebelen en hij meldde zich 3 weken geleden bij HSV Zwijndrecht om te gaan gooien in de Overgangsklasse. Hij heeft een try out op ons veld gedaan onder het toeziend oog van Gerard, Mark en Koos. Toen hij de melding kreeg dat er geen HB1 op dat niveau actief zal zijn aankomend seizoen was hij teleurgesteld.

Nu hij de vraag kreeg om als coach het jonge 2e team, dat dus team 1 gaat worden onder zijn hoede te nemen hoefde hij niet lang na te denken. Na overleg met het thuisfront heeft hij ‘ja’ gezegd. Niels wilde na zijn actieve carrière, als trainer/coach aan de slag en ziet bij onze club de kans om dit eerder tot uitvoering te brengen. Hij ziet de combi als speler en coach helemaal zitten. ‘ Ik heb altijd een goed gevoel bij HSV Zwijndrecht gehad. Ik heb er al diverse keren tegen gespeeld, ook als begeleider van een dames softbalteam. Jullie club, en dus nu ook de mijne heeft een warme uitstraling. Via Gerard krijgt Niels de mogelijkheid om mee te doen met de European coach clinic. Daar heeft hij ontzettend veel zin in en is daar Gerard zeer dankbaar voor.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.