Zwijndrechtse basisscholen starten met water drinken

12 november 2014 door Hennie van der Zouw
Zwijndrechtse basisscholen starten met water drinken

ZWIJNDRECHT - Onze gemeente is sinds september 2013 een JOGG-gemeente. JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) zet in op gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas om te zetten in een daling.

In Zwijndrecht geven alle kinderopvanglocaties van SKZ en Yes! sinds dit voorjaar water aan de kinderen: met succes en overwegend positieve reacties! Deze kinderen stromen door naar de basisscholen en zijn dus al gewend aan water drinken. Als volgende stap introduceert JOGGZwijndrecht het thema ‘Water op de basisscholen’ in Zwijndrecht en Heerjansdam.

Water drinken verhoogt concentratie op school
Basisschoolkinderen hebben elke dag zo’n liter vocht nodig. Wist u dat het belangrijk is dat kinderen ook tijdens schooltijd voldoende drinken? Ze kunnen zich dan beter concentreren. Fijn voor zowel de kinderen, de leerkrachten als de schoolprestaties.

Jongeren drinken vaak (ge)zoete dranken wanneer ze dorst hebben. Hiermee krijgen ze onbewust veel calorieën binnen, wat overgewicht kan veroorzaken. Water drinken is daarom beter en heeft positieve effecten.

Waterkick-off Zwijndrecht
De maand november staat in Zwijndrecht in het teken van het thema ‘Water op de basisscholen’. Op 4 november heeft wethouder Jolanda de Witte (Onderwijs) het startschot hiervoor gegeven op basisschool De Bron.

Tijdens een waterestafette brachten vijf leerlingen uit iedere klas gedurende vijf minuten met een spons zoveel mogelijk water van een volle naar een lege emmer. De Toppies leidden het spel in goede banen. Een onafhankelijke jury stelde vervolgens vast dat groep 4 de volste emmer had en daarmee de waterestafette had gewonnen. Als beloning mochten de winnaars met de wethouder op de foto en kregen alle leerlingen een mooie JOGG-waterbidon. Bij basisschool De Dolfijn, locatie Balistraat, heeft op woensdag 5 november de waterkick-off plaatsgevonden en op de locatie Laurensvliet van De Dolfijn op maandag 10 november.

Na deze start zijn in het voorjaar 2015 de overige brede scholen in Zwijndrecht en Heerjansdam aan de beurt, evenals de andere basisscholen.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.