Ministerie van IenM, Dordrecht en Zwijndrecht investeren extra in veiligheid goederenspoor

12 november 2014 door Hennie van der Zouw
Ministerie van IenM, Dordrecht en Zwijndrecht investeren extra in veiligheid goederenspoor

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht willen de veiligheid voor inwoners langs het spoor van die gemeenten verhogen. Zij treffen daarom extra maatregelen om de risico’s van het goederenvervoer per spoor verder te verkleinen. Hiertoe heeft secretaris-generaal Riedstra van IenM – namens  staatssecretaris Mansveld - vandaag in Den Haag een verklaring ondertekend met burgemeester Schrijer van Zwijndrecht en wethouder Mos van Dordrecht.

Volgens deze afspraken investeert IenM 12 miljoen euro in aanvullende veiligheidsmaatregelen aan het spoor zelf. Met dit geld worden onder meer wissels aangepast of verwijderd en geleiders tussen de rails aangelegd om het risico op een botsing of ontsporing verder te verkleinen. Over vijf jaar zullen deze maatregelen gereed zijn.

Dordrecht en Zwijndrecht werken sinds 2004 samen om de spoorveiligheid te verbeteren. In 2010 zijn de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn bijvoorbeeld bouwplannen aangepast aan de risicosituatie. Dordrecht en Zwijndrecht staan onder meer geen nieuwbouw meer toe binnen 30 meter aan weerszijden van de spoortracés. Binnen 200 meter aan weerszijden van die tracés komt geen nieuwbouw voor mensen die zich niet zelfstandig kunnen redden; zoals een verzorgingstehuis of een kinderopvang.

Alle maatregelen samen verhogen de veiligheid voor de inwoners van Dordrecht en Zwijndrecht langs een van de drukst bereden goederensporen in Nederland.

 
 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.