Geode Mineralenbeurs 15 november in Develstein

14 november 2014
Geode Mineralenbeurs 15 november in Develstein

DRECHTSTEDEN - Zaterdag 15 november is het weer zover: de 89e mineralenbeurs in Develstein.

Meer dan veertig jaar wordt er in Zwijndrecht twee keer per jaar een internationale mineralenbeurs georganiseerd door de vereniging van mineralen verzamelaars en verwerkers Geode. Op de vele beurzen door die veertig jaar is er veel aanbod te zien geweest van mineralen en fossielen uit de hele wereld.

Ook veel verwerkte mineralen mooi gefacetteerd geslepen, dierfiguren, kettingen, hangertjes en tal van andere zaken die door de enthousiastelingen en handelaren bijeengebracht zijn. Geheel door vrijwilligers gedragen wordt de scholengemeenschap Develstein aan de Develsingel omgetoverd tot een beursvloer met 250 meter aan tafels waarop al dat moois te zien is.

Ook dit jaar weer is er een tentoonstelling van Geodes uit de hele wereld. Een geode is een gestolde gasgevulde bolvorm waarin door de samenstel een bijzondere kristallisatie heeft plaatsgevonden. Door deze open te kraken of te slaan komen daar de meest wonderlijke kleuren mineralen en kristallen tevoorschijn. Dat was dan ook een mooie naam om voor de van origine Zwijndrechtse club van mineralenverzamelaars mee te geven.

Bezoekers kunnen als vanouds terecht om 10 uur in de ochtend . De beurs duurt tot vijf uur. De entree voor volwassenen tussen de 18 en 65  is 3 euro. Onder 18 jaar en boven de 65 bedraagt de toegang 2 euro.

Geode kent veel activiteiten clubs  waaronder het slijpen van mineralen en zilversmeden. Dat vindt tegenwoordig plaats in het Baken te Zwijndrecht op woensdagavonden. De jeugdclub zit sinds jaar en dag in het Weetpunt ook in Zwijndrecht. De club bijeenkomsten vinden  altijd plaats in het develstein. Wie meer wil weten kan altijd contact op nemen via geodezwijndrecht.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.