Kinderboerderij de Kiboe-hoeve door uitbraak vogelgriep Oudewater uit voorzorg gesloten

17 november 2014 door Hennie van der Zouw
Kinderboerderij de Kiboe-hoeve door uitbraak vogelgriep Oudewater uit voorzorg gesloten

ZWIJNDRECHT - Kinderboerderij de Kiboe-hoeve door uitbraak vogelgriep Oudewater uit voorzorg gesloten
Vanwege de constatering van vogelgriep in hoogbesmettelijke vorm op een boerderij in Oudewater, geldt met onmiddellijke ingang een aantal maatregelen. Hieronder valt ook sluiting van alle kinderboerderijen in Nederland tot woensdag 11.30 uur. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen en de overheid.

Op zondag 16 november is vastgesteld dat de vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (gemeente Oudewater) de hoog pathogene variant blijkt te zijn. De hoogpathogene variant van vogelgriep is zeer besmettelijk voor gevogelte. Voor kippen is deze variant dodelijk. Vogelgriep is een zoönose, wat betekent dat de besmetting van dier op mens kan worden overgebracht. Daarom moeten ook kinderboerderijen per direct maatregelen treffen.

Voor kinderboerderij de Kiboe-hoeve in Zwijndrecht geldt dat uit voorzorg tot woensdag aanstaande  11.30 uur geen bezoekers op het terrein toegelaten zullen worden.

Er is absoluut geen sprake van vogelgriep bij de Kiboe-hoeve, maar deze maatregelen zijn van overheidswege uitgevaardigd en gelden voor alle kinderboerderijen in Nederland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.