Veel Nationaal Eremetaal voor O&O

17 november 2014 door Hennie van der Zouw
Veel Nationaal Eremetaal voor O&O

ZWIJNDRECHT - Bij de in de Zwijndrechtse Develhal gehouden Nederlandse kampioenschappen voor clubteams is de thuis turnende Gymnastiekvereniging O & O bij zondersuccesvol geweest. Met maar liefst vier nationale titels, een zilveren en een bronzen plaats  beheerste zij haar eigen toernooi.

Met 240,60 punten lag het team, bestaande uit Melvin Ornek, Axel Quist en Boudewijn de Vries,  op het hoogste niveau voor de vierde maal op rij beslag op de nationale titel. Afgaand op de prestaties van de jeugd lijkt de opvolging van deze mannen voor O & O gegarandeerd. Met overmacht turnde de ploeg, bestaande uit Jordi Hagenaar, Martijn de Veer, Bas Vuik, Dennis Swinkels en Yuri Visser, zich op niveau 7 met meer dan 80 punten verschil ten opzichte van de concurrent PAX-Haarlemmermeer naar de hoogste trede van het ereschavot.  De eindscore bedroeg maar liefst 335,25 punten.

Op niveau 10 trok O & O ook aan het langste eind. Hierbij was de strijd spannender en moest er strijd geleverd worden met St. Mauritius – Volendam. Het O & O-team werd uiteindelijk Nederlands kampioen met 331,10 punten tegen 328,70 punten voor St. Mauritius.

De vierde titel kwam voor rekening van het ploeg bestaande uit Sjoerd van Veldhuizen, Bradley Noordzij, Wesley de Haas, Luuk Huernink en Martin Mange. Deze turners wisten op niveau 6 met 216,05 punten de turners van G.V. Swentibold uit Sittard voor te blijven die op hun beurt 212, 50 punten bijeen turnden. Het tweede team van O & O samengesteld met de turners Thomas van der Helm, Thomas Kok, Jordy Hagestein, Dyon Purperhart en Damian Manneken eindigde met 205,25 punten verdienstelijk op een vijfde plaats.

Op niveau 4 misten de O & O-mannen Jens Van der Helm, Thijs Oosterling, Erik Gàl, Danny Hamann en Jelle van Leeuwen als gevolg van een strafpenalty van vier punten de hoogste eer. Met 214,60 punten werden zij tweede achter de ploeg van St. Mauritius die met 217,05 punten Nederlands kampioen werd.
Het team Koen Kappetijn, Kevin van Sonsbeek, Damian Scheper, Leon van der Wel en Björn Bakker completeerde het nationaal eremetaal met een bronzen medaille. De eindscore bedroeg 198,20 punten.

Op niveau 9 was O & O tot slot vertegenwoordigd door Bodi Winkler, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Arjan de Veer en Christiaan Visser. Zij turnden een goede wedstrijd en met een eindscore van 290,80 punten eindigden zij op een achtste plaats.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.