Korfballers sv Conventus op stoom met een tweede overwinning

17 november 2014 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus op stoom met een tweede overwinning

ZWIJNDRECHT - Korfballen in 020 is per definitie niet de gemakkelijkste klus. De korfballers van sv Conventus1 gingen afgelopen weekend als lijstaanvoerders op bezoek bij Sporting West1. Om daar heen te gaan kun je er vanuit gaan dat je een lastige middag tegemoet gaat. Een scheidsrechter en publiek uit Amsterdam, naast een coach die nog dit jaar is verkozen tot “coach van het jaar”.
 
Aan het begin van de wedstrijd werden alle spelers aan het Amsterdamse publiek voorgesteld dat in grote getale aanwezig was.
 
Sporting West wilde Conventus laten zien dat ze niet zomaar over de knie gelegd wilden worden en namen direct een 2-0 voorsprong in de eerste minuten. Daarmee kwam Sporting West blijkbaar in the winning mood. Spelers en publiek dachten aan een gelopen race. Conventus had aan dat signaal genoeg, om te laten zien wat ze werkelijk in huis hadden. De tegenaanval werd ingezet met de juiste mensen op de juiste plaats en slim uitgespeelde aanvallen. Thomas Streefkerk stond tegen een speler van 2,10 meter en het lukte hem bij herhaling om deze heer op een geweldige manier te blokken. In de rust was de achterstand ingehaald en omgezet in een 4-6 voorsprong.
 
Na rust werd het verschillen niet direct groter. De strijd ging lange tijd gelijk op en het duurde lang voor er gescoord werd. Na 12 minuten moest Niels de Kok het veld verlaten met een enkelblessure. Stefan Hoppel moest eerder die dag een andere korfbalwedstrijd fluiten maar kwam na de rust net op tijd binnen om Niels te vervangen. Zonder voorbereidingen scoorde Stefan binnen een paar minuten het 8e doelpunt. De 5-8 voorsprong was voor de rest van Conventus het signaal om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. De razendsnelle Walter Slingerland zag kans om met nog een paar prachtige doelpunten de stand op 6-10 te brengen. De wedstrijd werd afgesloten met een 9-11 overwinning.  
 
Niet al te veel doelpunten maar genoeg om wederom 2 punten op te tellen bij het totaal van vorige week en samen met Swift de eerste plaats in de competitie te delen.
 
Scores Conventus
Walter Slingerland 5x, Thomas Streefkerk 2x, Jeroen van de Pol 1x,  Niels de Kok 1x, Priscilla Zijlmans 1x, Stefan Hoppel 1x.
 
Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.