Groote Lindt verliest in Klaaswaal

24 november 2014 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt verliest in Klaaswaal

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft helaas ook de tweede topper op rij de Derde Klasse D niet kunnen winnen. In Klaaswaal won nummer drie SSS met 4-2 van een matig spelend Groote Lindt dat nog wel op voorsprong kwam.  Na de gelijkmaker liet SSS zien de grootste wil te hebben om te winnen.
Het begon allemaal nog prima op het kunstgrasveld tegen SSS.

De eerste twintig minuten waren dan ook voor De Lindt. Na eerst een uitstekende redding te hebben verricht in de tiende minuut, ging de keeper van de thuisploeg niet veel later in de fout.  Uiteraard was topscoorder Michael Slingerland er als de kippen bij om te profiteren; 0-1. SSS gaf veel ruimte weg en Groote Lindt bleef dan ook de bovenliggende ploeg. Bij een goede kans op de rechterflank besloot Kevin de Deugd de bal te stiften. Helaas mislukte dit. Ook een schot vanaf 'randje zestien' van Tom Koetsenruijter miste uiteindelijk de juiste richting.

De 1-1 kwam niet veel later uit de lucht vallen. Te kort terugkoppen betekende een  niet te missen kans voor SSS en de gelijkmaker, en achteraf gezien, ook de ommekeer in deze wedstrijd. SSS geloofde weer in haar kansen en schroefde het tempo op en ging de duels overtuigend aan. Zonder direct tot grote kansen te komen leidde het wel tot een overwicht van de thuisploeg.  Uiteindelijk viel kort voor rust door een niet verwacht afstandsschot de 2-1.

Een dubbele wissel en een tactische wijziging moest De Lindt weer opnieuw het initiatief geven. Dit kwam maar heel moeizaam tot uiting. Veelvuldig balverlies en een fel SSS verhinderden dat Groote Lindt een overwicht kon opbouwen. Na een kwartier in de tweede helft een volgend moment van opwinding. Een corner voor Groote Lindt waarbij de keeper van SSS de bal wegschiet op moment dat Kevin de Deugd deze wil pakken. Hierbij duwt De Deugd de keeper die vervolgens tegen de boarding gaat. De scheidsrechter besluit tot een directe rode kaart en Groote Lindt moet verder met tien man.  Het wedstrijdbeeld verandert hierdoor echter niet. Groote Lindt blijft met drie aanvallers spelen en gaat 1 op 1 spelen. Wel ontstaat er natuurlijk meer ruimte voor SSS.

Met een man minder weet Groote Lindt toch gevaarlijk te worden. Het is de ingevallen Rick Schuurmans die met een goede actie zichzelf in zeer kansrijke positie manoeuvreert binnen de beruchte lijnen. Op moment van schieten wordt hij van achteren neergelegd en daar waar vriend en vijand rekenen op een strafschop en wellicht zelfs weer gelijke aantallen heeft de scheidsrechter een overtreding of schwalbe geconstateerd van Rick. Een cruciale beslissing en helaas wederom in het nadeel van Groote Lindt. Ook SSS laat van zich horen naarmate de tweede helft vordert.  Een goede redding zorgt er aanvankelijk nog voor dat er hoop is.

Echter niet veel later was het de na binnentrekkende aanvaller die de 3-1 onberispelijk en goed inschoot. De wedstrijd lijkt beslist. Het is Donovan Carolus die de spanning nog had kunnen terugbrengen in de 1 tegen 1 met de keeper van SSS. Deze voorkomt de aansluitingstreffer en een spannende slotfase. De wedstrijd wordt met 4-1 definitief op slot gegooid na een snelle uitval van de thuisclub. De 4-2 in de laatste minuut, wederom van Michael Slingerland, is slechts voor de statistieken van belang.

Door dit resultaat komt SSS op gelijke hoogte al is het doelsaldo van Groote Lindt nog beter. SC Feyenoord loopt verder uit en achter SC Feyenoord is nu een drietal achtervolgers. Groote Lindt en SSS beide met 24 punten en NSVV met 22 punten. Volgende week komt het ambitieuze  ’s-Gravendeel op bezoek die op voorhand hebben aangegeven met de top mee te willen draaien. Aanvang is om 14:30 uur op sportpark Bakenstein.

Dinsdag 25 November speelt Groote Lint echter eerst uit in de eerste ronde voor de Regio Rijnmond Cup niet te verwarren met de Voetbal Rijnmond Cup. In deze eerste ronde gaat Groote Lindt op bezoek bij OHVV in Oudenhoorn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.