SKZ-ouderavond over opvoeden groot succes

25 november 2014 door Hennie van der Zouw
SKZ-ouderavond over opvoeden groot succes

ZWIJNDRECHT - Als experts in opgroeien en opvoeden bieden de medewerkers van de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) de leukste opvang voor kinderen tot twaalf jaar en de beste opvoedondersteuning voor hun ouders. Ouders en de SKZ zorgen zo samen voor een gezonde ontwikkeling van ieder kind met al zijn of haar talenten.

In dat kader heeft de oudercommissie van SKZ-locaties De Bron, De Brug en Dribbel alle SKZ-ouders uitgenodigd voor een informatieavond over de kracht van effectieve communicatie binnen de opvoeding. Trainer/coach Jantina Kautz van Opvoeding & Co verzorgde de avond. Een flink aantal moeders en een vader vertelden over hun opvoedervaringen en -vragen en Jantina ging daarop in. “We hadden een niet te grote groep ouders en dat werkte perfect. Je merkt dat veel ouders met dezelfde opvoedingszaken bezig zijn en het was een feest van herkenning,” aldus Annelies Westerlaken, een van de vier oudercommissieleden die de avond hadden georganiseerd. “Jantina heeft mij wakker geschud met praktische adviezen om opvoedsituaties positief te beïnvloeden. Deze avond was een succes en smaakt naar meer.”

Realistisch
Helma van Beusichem, moeder van een zoon van ruim zes en twee dochters van bijna vier, deelt deze mening. ”Ik ben erg geïnteresseerd in opvoeding en ben groot fan van allerlei tv-programma’s op dit gebied. Ik heb dus al veel gehoord en gezien, maar desondanks vond ik het heel leerzaam. Jantina benadrukt dat als je iets doet op een manier die niet werkt, je dit kunt blijven proberen maar dat het nooit zal werken. Ook moet je je afvragen of dat wat je wilt van je kinderen, realistisch is. Wat ik ook direct heb toegepast, is tijdig aan te geven wat we gaan doen. Als ouder kun je wel willen dat je kind nu iets doet, maar ook kinderen moeten zich kunnen voorbereiden. Zo’n avond is heel laagdrempelig. Het is fijn om te zien dat je niet de enige ouder bent die tegen dingen aanloopt in de opvoeding. Net als de andere ouders ben ik enthousiast. We kijken uit naar het vervolg.”

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.