Pelikaan verliest van Brielle

25 november 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest van Brielle

ZWIJNDRECHT -  Zaterdag 22 november 2014 stond de wedstrijd tegen nieuwkomer vv Brielle op het programma. Tot op heden beleeft vv Brielle een uitstekend debuut in de 1ste klasse. Met 18 punten uit 9 wedstrijden draaien ze mee in de subtop. Voor Pelikaan was het zaak om de punten op het Pelidome te houden omdat anders de aansluiting met de subtop wordt verloren. In de eerste helft konden beide ploegen het publiek niet boeien. De wil was er wel maar er ging teveel fout in balbezit.

Optisch waren de gasten uit Brielle iets beter maar beide doelmannen hebben het niet erg moeilijk gehad. De tweede helft startte Pelikaan goed en had de controle. Daarentegen kreeg vv Brielle nu wel wat meer kansen en behoedde goed keeperswerk van Rik ons voor een achterstand. De wedstrijd kreeg een opener karakter een ook Pelikaan was een aantal keer gevaarlijk in de omschakeling. Vele hadden zich al neer gelegd bij een 0-0 totdat Manucho Adelino een grote mogelijkheid kreeg om Pelikaan alsnog naar de voorsprong te schieten.

Helaas lukte dit niet en wist Brielle in minuut 84 wel te scoren. Met de nodige risico probeerde Pelikaan nog te scoren te komen maar moest toezien dat na een verkeerde uittrap van Rik Pomp, Bjorn van Ingen ten koste van een penalty en rode kaart handelend moest optreden. De penalty werd door Brielle gemist en Pelikaan had nog een paar minuten te spelen en was op jacht naar een punt. Dit lukte niet en geconcludeerd kon worden dat vv Brielle verdiend de punten kon meenemen en dat het bij Pelikaan niet ontbrak aan de wil maar het was niet goed genoeg om recht te hebben op punten.
 
Opstelling;
Rik Pomp, Dion Kooiman (Jelle Baan), Lerry Overgauw, Kevin de Geus, Mahmut Erol, Alex de Jong, Vincent de Klerk (Rowdy Nossent), Bjorn van Ingen, Anouar Said, Manucho Adelino en Marvin Hooplot.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.