Handbalheren sv Conventus pakken eerste kampioenschapspunt

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
Handbalheren sv Conventus pakken eerste kampioenschapspunt

ZWIJNDRECHT - Het eerste handbalteam van sv Conventus heeft afgelopen zondag het eerste punt in de zaalcompetitie gepakt. Na meerdere wedstrijden achter het net te hebben gevist, eindigde de strijd tegen Vires et Celeritas in een gelijkspel. De dames van Conventus konden tegen ongeslagen koploper Roda’71 de reeks overwinningen niet voortzetten.

De heren van Conventus waren na verschillende keren nipt te hebben verloren hongerig om voor het thuispubliek te zegevieren. In Vires et Celeritas trof het team geen makkelijke tegenstander; het uit Gouda afkomstige team stond vier plaatsen boven de Zwijndrechtse club in de competitie. In de openingsminuten bleken beide partijen aan elkaar gewaagd en ging de strijd tot 6 – 6 gelijk op. Conventus zou vervolgens een 10 – 7 voorsprong nemen en deze tot 14 – 11 vasthouden, voordat de tegenstander voor rust tot 14 – 14 terug zou komen. In de tweede helft nam Conventus opnieuw het voortouw, maar kwam nooit tot een grotere voorsprong dan twee punten komen. In de slotminuten bleken de Zwijndrechtse spelers onscherp met hun afronding, wat Vires et Celeritas 1,5 minuut voor het eind op voorsprong bracht. Vijf seconden voor het eindsignaal scoorde Vincent du Buisson tot grote genoegen van het thuispubliek nog de gelijkmaker, waarmee het 24 – 24 gelijkspel een feit was.

Na de afgelopen twee wedstrijden overtuigend te hebben gewonnen, trof Conventus Dames 1 afgelopen weekend de ongeslagen koploper Roda’71. Een met drie punten verschil verloren veldwedstrijd eerder dit jaar tegen Roda gaf coach José Narvaez echter hoop. De Zwijndrechtse dames begonnen de wedstrijd echter bijzonder zwak: in de aanval werden de meeste ballen recht op de keepster geschoten, terwijl de tegenstander te makkelijk door de verdediging kon komen. Dit resulteerde in een 4 – 13 stand bij rust. In de tweede helft verbeterde het Zwijndrechtse spel wel licht, maar halverwege de tweede helft stopte Conventus’ scorende vermogen weer en liep de achterstand op tot 10 – 25.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.