Groote Lindt in competitie voor een energiezuinige kantine

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt in competitie voor een energiezuinige kantine

ZWIJNDRECHT - Voetbalvereniging Groote Lindt is genomineerd voor de tweede ronde van de Nuon Club Competitie. Hiermee kan Groote Lindt een start maken om te investeren in energiebesparing en duurzame energie.  Daarom roept Groote Lindt alle inwoners van Zwijndrecht en omstreken op om te stemmen via http://clubcompetitie.nuon.nl. Ook via de website (grootelindt.nl), facebookpagina en twitter van Groote Lindt is stemmen mogelijk.

Via de Club Competitie helpt energiebedrijf Nuon sportverenigingen met het verlagen van de energierekening. Groote Lindt heeft zich hiervoor ingeschreven en is door een jury geselecteerd als een van de vijftig genomineerden. De jury van de Nuon Club Competitie bestaat uit o.a. voormalig hockey-international Kim Lammers en sportjournalist Toine van Peperstraten. Iedereen kan tot 10 december stemmen op Groote Lindt via http://clubcompetitie.nuon.nl/stemmen.De negen verenigingen met de meeste stemmen winnen de Nuon Club Competitie en daarmee een bedrag ter hoogte van de laatste energierekening. De winnaars worden half december bekend gemaakt.

Creatief idee
De zwijndrechtse voetbalvereniging heeft zich aangemeld voor de Nuon Club Competitie met een origineel idee om de energierekening omlaag te brengen. De verwarming van de verschillende ruimtes van het clubgebouw worden centraal geregeld. Dit is niet altijd handig aangezien de ruimtes een andere verwarmingswens hebben. De kantine heeft een andere verwarmingswens dan een kleedkamer en een verzorgingsruimte een ander dan een materiaalruimte. Hierdoor gaat veel warmte en energie verloren. Als Groote Lindt wint, wil zij het bedrag besteden aan aanpassingen in de verwarmingsinstallatie om daadwerkelijk specifieke verwarming van de diverse ruimtes in het clubgebouw mogelijk te maken. De belangrijkste reden om dit te doen, is dat de Bakesteinvereniging graag de energierekening wil verlagen. Dat is immers een flinke kostenpost die jaarlijks terugkomt. Naast stemmen via http://clubcompetitie.nuon.nl is ook dit ook mogelijk via de website (grootelindt.nl) en de facebookpagina van Groote Lindt.

Lagere energierekening
De Nuon Club Competitie ging van start op 23 oktober 2014. Sindsdien hebben ruim 100 clubs zich aangemeld. Onderzoek dat Nuon liet uitvoeren in het kader van de Nuon Club Competitie toont aan dat clubs gemiddeld 10-15% kunnen besparen op de energierekening via eenvoudige maatregelen. Die besparingen zijn wenselijk omdat de financiën van veel sportclubs onder druk staan. Bijna 40% van de sporters en vrijwilligers van sportverenigingen merkt dit doordat de club bijvoorbeeld dat de kantineprijzen en contributies omhoog gaan. Energiebesparing en duurzame energie kunnen clubs helpen om meer financiële ruimte te creëren. De landkaart met genomineerde clubs staat op http://clubcompetitie.nuon.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.