Groote Lindt verliest ook van ’s-Gravendeel

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt verliest ook van ’s-Gravendeel

ZWIJNDRECHT - Op een waterkoude zaterdag waarop alle (!!) F-teams najaarskampioen werden speelde de hoofdmacht van Groote Lindt tegen v.v.  ’s-Gravendeel. De keeper van de gasten zou uiteindelijk uitgroeien tot dé man aan de zijde van de gasten.

De Lindt opende net als vorige week weer sterk. Daar waar vorige week het overwicht werd omgezet in een voorsprong verliep dat afgelopen zaterdag een stuk lastiger. De mooiste kansen waren niet besteed aan Groote Lindt! In de 1 tegen 1 situaties was de keeper van de gasten telkens de baas. Wanneer we met een 3-0 ruststand zouden zijn gaan rusten had niemand daar vreemd van opgekeken. Helaas kwam uiteindelijk toch de oude voetbalwet weer boven drijven. Bij een gevaarlijke uitval werd de bal in de 40ste minuut  ingekopt door de slimme spits van ’s-Gravendeel. Wat De Lindt ook probeerde dit zou tevens de ruststand zijn. Een vlammend schot in de 45ste minuut werd namelijk ook ternauwernood gekeerd door de keeper.

Dan zou het voor Groote Lindt dus in de tweede helft moeten gebeuren. In deze helft creëerde Groote Lindt echter aanzienlijk minder kansen. Een kopbal van dichtbij was nog de beste kans. En des te langer de goal uitbleef des te meer ruimte voor ’s-Gravendeel om de wedstrijd in het slot te gooien. Ondanks deze grote ruimte waren de gasten niet bij machte om grote kansen te creëren en zo bleef de hoop bij De Lindt aanwezig om naast de Seuters te komen. Met een klutssituatie vlak voor tijd leek het erop dat de gelijkmaker gescoord kon worden maar ook nu stond de keeper op de juiste plek en kwam de bal uiteindelijk in zijn handen terecht.

Er zou geen verandering meer komen in de stand en zo vierde ’s-Gravendeel feest op het veld en later nog in de gezellige derde helft in de kantine van Groote Lindt. De derde nederlaag op rij betekende dat De Lindt een plaatsje inlevert op de ranglijst en zichzelf nu terug vind op nummer drie met één punt achterstand op NSVV en nog altijd zes op koploper sc Feyenoord dat net als SSS ook onderuitging. NSVV was dit weekend dus de lachende derde.  Zaterdag gaan we op bezoek in Rotterdam en spelen we dus uit tegen IJVV Zwervers IJsselmonde.

Dinsdag gaat Groote Lindt echter ook al naar Rotterdam om in de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup de degens te kruisen met zaterdag 2e klasser Lombardijen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.