Pelikaan verliest nipt van Oranje Wit

08 december 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest nipt van Oranje Wit

ZWIJNDRECHT - Op een zonovergoten sportpark Bakestein mocht Pelikaan het opnemen tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Ondanks dat Oranje Wit maar één plek hoger stond dan Pelikaan, was bekend dat de bezoekende ploeg een goed voetballend elftal had, dat het veld groot zou houden in balbezit. Pelikaan had te maken de absentie van een aantal sterkhouders. Anouar Saïd is geopereerd aan enkelbreuk en zal maanden uit de roulatie zijn. Keeper Rik Pomp was geschorst na zijn rode kaart van vorige week, Mahmut Erol was ook geschorst. Verder ontbreekt Erwin van Dis nog altijd met een knieblessure.

Met een laagstaande winterzon werd er om 15.00 uur afgetrapt. Na aanvang werd de intentie van Oranje Wit snel duidelijk, de bezoekers probeerden direct het initiatief te pakken. Pelikaan begon echter fel aan de wedstrijd en kreeg steeds meer het heft in handen. Dit resulteerde in een aantal aanvallen over de flanken uit een van deze offensieven volgde een corner. Björn van Ingen van Ingen trapte deze uitdraaiende hoekschop met verve, waardoor spits Jelle Baan de bal vanaf de penaltystip met binnenkant voet binnen kon volleren. Een prachtgoal en de thuisploeg pakte de gewenste 1-0 voorsprong.

Na dit doelpunt ging Oranje Wit op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in veel balbezit voor de Dordste gasten. Pelikaan zakte iets in en liet het initiatief aan de bezoekers. De organisatie van Pelikaan stond echter goed, waardoor Oranje Wit in de gehele eerste helft geen echte veldkans kon creëren, op een kopbal van Brandon Könemann na. De Dordtenaren wisten echter toch de gelijkmaker te produceren. Uit een corner van Vlasblom kon Arto Dielhof bij de tweede paal 1-1 binnenschieten, nadat een Pelikaan-verdediger onder de bal doorging.

Na de rust min of meer hetzelfde beeld; Oranje Wit met het initiatief en Pelikaan met een degelijke organisatie. Pelikaan bracht met het inbrengen van Manucho Adelino voor Marvin Hooplot een wijziging in de ploeg aan. Via deze Adelino kon Pelikaan counteren. De linker aanvaller werd via een crossball bereikt, in een poging weg te draaien bij zijn tegenstander werd hij onreglementair neergelegd in het strafschopgebied: een zuivere strafschop. De scheidsrechter besloot echter de bal niet op de stip te leggen, het zat Pelikaan hier niet mee.

Oranje Wit wist gevaarlijk te worden met een aantal afstandsschoten van spits Könemann. Keeper Delano Kortstam – die bij afwezigheid van Rik Pomp het doel verdedigde – bleek echter vastberaden zijn doel verder schoon te houden. De sluitpost pakte een aantal weergaloze ballen en ontpopte zich tot de beste man aan Pelikaan-zijde. In tegenstelling tot in de eerste helft stond Pelikaan in de tweede helft wel goed met corners en de vele corners werden dan ook vakkundig weggewerkt.

Uit een corner van Pelikaan zag Randy Kroos zijn doelpoging vanaf rand zestienmeter overgaan. Enkele minuten hierna een rush aan de linkerkant van Oranje Wit. Na een op het oog prima uitgevoerde tackle door een Pelikaan-speler, besloot de scheidsrechter toch een vrije trap toe te kennen. Uit deze makkelijk gegeven vrije trap kreeg Pelikaan dan toch het deksel op de neus. De indraaiende bal belandde via verdediger Kevin de Geus in het doel van de thuisploeg. Een eigen doelpunt dat de 1-2 voor Oranje Wit betekende.

Hierna wat wisselingen bij Pelikaan: Alex de Jong kwam in de ploeg voor Thomas de Boer, die ziek was geweest. Een tactische omzetting volgde en met alleen de Geus en kort daarvoor Nossent ging Pelikaan achterin 1 op 1 spelen. De thuisploeg deed wat het kon en probeerde met het inbrengen van Dylan de Boer nog iets te forceren. Via Kortstam werden nog een aantal goede lange ballen ingebracht. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg Randy Kroos een levensgrote kans op de 2-2. De rechtsbuiten van Pelikaan schoot de bal met rechtsbuitenkant voet, maar de keeper redde katachtig op zijn inzet. De tijd bleek uiteindelijk de grootste tegenstander van Pelikaan in deze slotfase, want de thuisploeg wist uiteindelijk niet meer te scoren en de wedstrijd eindigde in 1-2 in het voordeel van Oranje Wit.

Pelikaan laat zich na dit verlies niet uit het veld slaan en gaat komende zaterdag proberen een goede prestatie op de mat te leggen in en tegen Heerjansdam. De wedstrijd vangt aan om 14.30. Tevens speelt de ploeg komende dinsdag uit bij Spijkenisse voor de VoetbalRijnmond Cup, een bekende uit de competitie van vorig jaar die tegenwoordig uitkomt in de hoofdklasse. Deze wedstrijd begint om 20.00.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.