Meer winst dan verlies bij Albatros

08 december 2014 door Hennie van der Zouw
Meer winst dan verlies bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Het vlaggenschip van Albatros heeft de uitwedstrijd bij SDO in Veldhoven  winnend afgesloten. De Zwijndrechtse ploeg kwam niet goed uit de startblokken en begon slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. De Brabantse ploeg kon daardoor een 5-2 voorsprong nemen die gelukkig bij rust al  genivelleerd was: 7-7.

Na rust stond er een heel ander Albatros in het veld dat uitstraalde de koploper in de 1e klasse te willen blijven. Over verschillende schijven scorend bleek Albatros op alle fronten beter dan de tegenstander en werd al snel het verschil gemaakt. Via 7-12 en 9-15 werd het uiteindelijk 11-19 voor de Zwijndrechtse ploeg die a.s. zaterdag het Haagse ALO ontvangt.
    
Naast de winst van het eerste konden er nog meer overwinningen voor Albatrosteams genoteerd worden. Met name de A- en E-teams presteerden afgelopen weekend goed.

A1 kon de eerste winst in de zaalcompetitie noteren. Tegen het zwakkere TOP werd in Arnemuiden na een 7-12 ruststand  een redelijk gemakkelijke 13-18 overwinning behaald. Ook A2 en A3 wonnen met respectievelijk 10-12 van GKV/Enomics A2 en 4-16 tegen PKC A6. Gelijke spelen voor A4 en A5 tegen Triade A1 (9-9) en Vitesse A3 (5-5).

Bij de E-teams was er een magere 7-3 voor E1 tegen HKC E1, maar een ruime 7-14 voor E2 bij GKV E2. Ook E5 en E6 wonnen hun wedstrijd.
Senioren 2 knokte zich na een 7-3 achterstand bij Maassluis 2 weer terug in de wedstrijd. Via 8-7 bij rust bleef het verschil schommelen tussen 1 en 2 doelpunten maar trok de thuisploeg aan het langste en gelukkigste eind: 15-13. Wel winst voor senioren 3 dat ODO 2 in de Develsteinhal met 16-11 klopte.
Albatros 7 bezorgde het geroutineerde Merwede 5 de eerste nederlaag sinds vier jaar. In de eerste helft werd verdedigend een goede partij op de mat gelegd (8-6) en in de tweede helft kwam daar van Albatroskant ook nog eens een scherpe afronding bij. Uiteindelijk werd duidelijk met 16-9 gewonnen.
B1 liep tegen haar eerste nederlaag aan bij het Rijswijkse Refleks: 18-12.

C1 heeft de juiste vorm te pakken en klopte SDO met 15-8. B2 en B3 verloren helaas met het kleinst mogelijke verschil en dat gold ook voor D1 dat de winst met 6-5 aan HKC D1 moest laten.
F5 tenslotte haalde uit tegen ADO F2: 7-15.

Na het bezoek van Sinterklaas maakt Albatros zich op voor een gezellige decembermaand waarbij het Kerstgala en de Gerard Los Vaardigheidsdag nog op het programma staan. Ook spelen het eerste senioren achttal en het D1-team op maandag 15 december hun tweede ronde wedstrijd voor de Zuid-Holland Korfbalcup in en tegen Maassluis.


Bijschrift foto: D1 speelt a.s. maandag de bekerwedstrijd tegen Maassluis D1

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.