Groote Lindt wint dik verdiend met grote cijfers (2-6)

08 december 2014 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt wint dik verdiend met grote cijfers (2-6)

ZWIJNDRECHT - Na midweeks al 2e klasser op Lombardijen te hebben uitgeschakeld voor de Rijnmond Cup (1-3) mocht Groote Lindt opnieuw naar Rotterdam Zuid. Dit keer naar IJsselmonde en daar was Groote Lindt de ploeg die de lakens uitdeelde. Het won op bezoek bij IJVV Zwervers met 2-6.
De Lindt ging voorvarend te werk en nam reeds in de 7e minuut een 0-1 voorsprong door doelpuntenmaker Donovan Carolus die uitermate alert reageerde. Groote Lindt bleef dreigend en bleef ook vrij gemakkelijk overeind tegen een thuisploeg die niet in goeden doen was vandaag. In de 20ste minuut was het opnieuw  Donovan Carolus die scoorde. Na te zijn ontsnapt aan de rechterkant kon hij eenvoudig de keeper het nakijken geven. Niet veel later was het Danny Bos die met een droge knal de 0-3 scoorde na een goed uitgevoerde corner.  De Lindt zat op rozen en het was wachten op de 0-4. Kansen daarop waren er wel degelijk maar de vierde treffer vooralsnog  uit! Was er dan helemaal geen gevaar van de thuisploeg? Wel degelijk. Via een hard afstandsschot werd doelman Raymond Klootwijk getest. Daarnaast was men via een kopbal op korte afstand nog dreigend.

In de tweede helft was het zaak om snel de wedstrijd definitief te beslissen. Dit besef was er gelukkig ook bij de spelers en Michael Slingerland was na uitstekend doorzetten mededogenloos en joeg de bal via de onderkant van de lat het doel in en bracht daarmee de score op 0-4. Een ongekende weelde! De honger was echter nog niet gestild want ook Michael Slingerland tekende voor zijn 2e goal van de dag. Een voorzet vanaf links werd op vakkundige wijze omgezet in 0-5.

IJVV Zwervers kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de spreekwoordelijk eer te redden via een strafschop. Deze belande echter op de paal!!  In de 70ste minuut dan toch de eretreffer. Een afgeslagen bal werd in de korte hoek hard binnen geschoten. De Lindt schrok weer wakker en pikte de draad weer op en vrij snel was het via een vloeiende aanval over links 1-6 waarbij Steven Kramer de door hem zelf opgezette aanval keurig kon binnenlopen.
Hierna zakte Groote Lindt helaas ver weg. Jammer omdat er zeker mogelijkheden om de score verder te laten oplopen. De bal ging echter veel te vaak terug in plaats van voorwaarts en de het laatste kwartier was dan ook voor IJVV Zwervers. Zij maakten de score nog wat draaglijker door ook de 2-6 op het scorebord te noteren. Een laatste mogelijkheid was echter niet aan de gastheren besteed en zo blies de uitstekende leidende scheidsrechter voor het eindsignaal.

Met de resultaten op de andere velden is er een duidelijke koploper, SC Feyenoord, en zijn er nog drie achtervolgers; NSVV,Groote Lindt en SSS. Allen kwamen zij tot winst en zo splitst zich een top vier af. Volgende week de laatste competitiewedstrijd dit kalenderjaar, indien de weergoden het toelaten. Een mooie kraker staat er op het programma want de nummer twee, NSVV komt naar sportpark Bakestein. Het verschil is slechts één punt op de ranglijst dus inzet zal de 2e plaats zijn, waarbij SSS ook nog de lachende derde kan worden. Aanvang is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.