Eerste helft nekt handbalteams SV Conventus

08 december 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (7 december 2014) – De handbalteams van sv Conventus hebben afgelopen weekend Atomium goed tegenstand gegeven, maar konden geen aanspraak maken op de overwinning door een slechte eerste helft. Beide teams liepen in de eerste helft zoveel achterstand op dat een veel betere tweede helft onvoldoende zou zijn.

Het eerste herenteam van Conventus stond voor de wedstrijd tegen Atomium slechts één punt achter de Rotterdamse tegenstander in het kampioenschap. Het team begon echter bijzonder zwak aan de wedstrijd, waar met name de verdediging de zwakke schakel bleek, met een 15 – 7 ruststand als gevolg. Conventus begon aanzienlijk feller aan de tweede helft en wist binnen ruim tien minuten terug te komen tot een 18 – 15 stand, waarmee de spanning terug in de wedstrijd leek te komen. Deze lijn kon het team echter niet vasthouden; een kwartier voor het eindsignaal begonnen de Zwijndrechtse heren weer meer fouten te maken. Atomium maakte hier optimaal gebruik van door tot 29 – 19 uit te lopen, waarmee het voor Conventus een onverwacht grote nederlaag werd.

De wedstrijd verliep voor Conventus Dames 1 bijna op identieke wijze als bij de heren. Ook het eerste damesteam speelde tegen Atomium, waarmee het de vierde plaats in het kampioenschap deelde. Van deze gelijke klassering was in de eerste helft nauwelijks wat te merken: Conventus kwam al snel op achterstand en wist alleen in de eerste vijf minuten van de eerste helft te scoren. Het gevolg was dat de achterstand voor rust al tot 8 – 2 op was gelopen, waarmee het team van coach José Narvaez kansloos voor de zege leek.

Conventus kwam echter veel beter uit de startblokken in de tweede helft, waarin het team de tegenstander ver van het doel wist te houden, terwijl het nu wel slaagde om te scoren. Tegen alle verwachtingen in wist het team de stand met negen minuten te gaan zelfs tot 10 – 10 gelijk te trekken. In de jacht op een voorsprong nam het team echter teveel risico en kreeg een tweeminutenstraf, waarna er nog één volgde terwijl het team probeerde te compenseren voor de ontbrekende speelster. Dit gaf Atomium de kans om weer op voorsprong te komen, wat Conventus niet meer kon dichten. Na 60 minuten stond er dan ook een 14 – 11 nederlaag op het scorebord.

Ook het tweede damesteam kon zondag niet winnen, er werd met 16 – 9 van kampioensleider DES’72 verloren. Het tweede herenteam kwam afgelopen weekend niet in actie.eers

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.