Voorlichting over social media met theatervoorstelling iSocial

11 december 2014 door Hennie van der Zouw
Voorlichting over social media met theatervoorstelling iSocial

ZWIJNDRECHT - Social media maakt zo’n groot deel uit van het leven van jongeren, dat de grens tussen echt en virtueel contact vervaagt. Hoe ga je daar mee om en waar moet je rekening mee houden? Derdejaarsleerlingen vmbo-t van het DevelsteinCollege kregen op inspirerende wijze voorlichting over social media met de voorstelling iSocial van theatergroep Zwerm.

iSocial vertelt het verhaal van drie jongeren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media. Jongeren worden dagelijks verleid om hun hele leven bloot te geven op het internet. Via What's app, Facechat, Instagram, Facebook en Twitter houden ze de hele wereld op de hoogte. De sociale media zijn een onderdeel van hun leven. iSocial is een voorstelling over spannende kanten, maar ook de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen. In de veilige sfeer van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten, vriendschap, sociale media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Na de voorstelling vond onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema’s werden besproken, zodat leerlingen aan het denken werden gezet over de manier waarop zij met internet, sociale media en hun eigen grenzen omgaan. Het DevelsteinCollege kiest bewust voor voorlichting die dichtbij de belevingswereld van de leerlingen staat. Zo werd eerder dit schooljaar via theater, dans en cabaret al voorlichting gegeven over pesten, verkeersveiligheid en het bereiken van je idealen.

Fotobijschrift:
Theatergroep Zwerm geeft met de voorstelling iSocial voorlichting over social media aan leerlingen van het DevelsteinCollege.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.