Feestelijke opening vernieuwd station Zwijndrecht

12 december 2014
Feestelijke opening vernieuwd station Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Om vier uur was er de opening van het vernieuwde station Zwijndrecht door de directeur van Pro Rail, de directeur van NS en de burgemeester. Met een aanwezigheid van bedrijfsleven, politie, raadsleden, uiteraard college en ambtenaren, personeel van NS en Pro rail die allemaal getrakteerd werden op oliebollen, van de lokale oliebollenkraam, en warme chocomelk die normaal in de trein geschonken wordt.

Ook voor reizigers was er een oliebol als men trek had. Na de toespraken was er de officiële opening met het doorknippen van een ballonenlint. Met de heropening is er een beter park en drive systeem gekomen maar ook cameratoezicht ingesteld door de gemeenteraad voor de fietsen. Daarmee wordt geregistreerd wat er in de buitenruimte gebeurt. Ook allerlei fietsbewegingen kunnen hiermee in de gaten gehouden worden en kan men zien welke fietsen er niet gebruikt worden.

Ook de poortjes werden nog even aangehaald door de Directeur van de NS die aangaf dat 70% van de mensen die met de trein gaan forensen zijn die naar en van Rotterdam reizen. Met de instelling van de poortjes wordt het zwart reizen en agressie tegen gegaan. Geprezen werd de goede samenwerking tussen de diverse partijen. Na de feestelijke opening was het happen in oliebollen en drinken van chocomel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.