Duurzame verlichting op pontons waterbus

12 december 2014 door Hennie van der Zouw
Duurzame verlichting op pontons waterbus

ZWIJNDRECHT -  Op de ponton voor de waterbushalte aan het Veerplein in Zwijndrecht is nieuwe verlichting aangebracht. Daarbij is met name gekeken naar duurzaamheid en veiligheid. Na Zwijndrecht zullen ook de andere gemeenten in de Drechtsteden waar de waterbus aanlegt de verlichting aanpassen onder de overkapping.
 
De verlichting was aan vervanging toe, daarom is een verlichtingsplan gemaakt. Wethouder Kreukniet (Verkeer): “Voor de veiligheid moet er op de ponton voldoende licht zijn voor de reizigers. Het andere aandachtspunt betreft de duurzaamheid. Er zijn LED-lampen aangebracht.” Zwijndrecht heeft ook verlichting in de railing aangebracht. De grote lampen die op het water schenen ten behoeve van de waterbus, kostten bovendien veel energie. Die zijn nu uitgeschakeld. Hiervoor komt nog een andere oplossing.
 
De werkzaamheden zijn verricht door de bedrijven Van Straton BV en Scheepswerf Hoebée. De gemeente is blij dat de klus voor de feestdagen geklaard is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.