Onverwacht verlies voor Vollido dames 2

15 december 2014 door Hennie van der Zouw
Onverwacht verlies voor Vollido dames 2

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag speelde het tweede damesteam van Vollido uit in Krimpen aan den IJssel. Het tweede team, gesponsord door Nistemeco, staat ongeslagen bovenaan bij aanvang van de wedstrijd, al geeft het overzicht een wat vertekend beeld doordat niet iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld.

Bij het inspelen blijkt al snel dat Krimpen een jong team heeft met een paar grote talenten die een harde hoge aanval kunnen spelen. Vollido is gehandicapt doordat de geroutineerde vaste spelverdeelster Ellen Smid niet aanwezig is. Als vervangster treedt Danica van den Berg aan die al verschillende malen invalbeurten heeft meegedraaid.

Vollido begint met zijn eigen sterke spel met hoge servicedruk waardoor de dames met een voorsprong van vier punten de tien punten halen. De kracht van het team is om dit door gedegen spel vast te houden, en dit lukt: de set eindigt in 14-25 in het voordeel van Vollido. De tweede set is een kopie van de eerste en eindigt ondanks een wat mindere pass toch weer in 18-25. De derde set begint niet zoals het team gewend is; komen nu zelfs achter met vier en soms vijf punten door een zeer goede service beurt van de nummer 11 het grootste talent van Krimpen en hierdoor ontstaat binnen het jeugdige Krimpen een groot zelf vertrouwen. Bij Vollido wordt het rommelig  door een slechte passing maar na een spelverdelerswissel komt er ook weer wat agressiviteit teug en vechten de Ambachtse dames zich terug tot zelfs 25-25. Hierna ontstaat een zenuwslopend gevecht om de set te winnen. Aan beide kanten worden fouten gemaakt en soms ook weer mooie rally's.  

Ondanks hun jonge team slaagt Krimpen erin om met 33-31 de set naar zich toe te trekken en zijn zij door het dolle dat ze een set van de koploper gewonnen hebben.

Krimpen krijgt zelfvertrouwen door deze winst en Vollido wordt onzeker. Dit zet zich voort in de 4e set waarin de basis lijkt weg te vallen en Vollido achter de feiten aanloopt.

Daarnaast heeft Krimpen zoveel zelfvertrouwen gekregen dat ze vooral aanvallend veel scoren met hun harde aanval. Alle timeouts en wissels helpen niet echt; de set eindigt in 25-20. Een 2-2 gelijke stand is op dat moment het geval.  

Dan komt de vijfde set en dan weet je dat de eerste vijf tot tien punten belangrijk zijn en dat je een voorsprong moet nemen op je tegenstander, en dat is wat Krimpen deed. Bij een 10 tegen 6 voorsprong kwam Vollido toch weer knap terug maar bij 11-9 stokte het weer en de werden de zenuwen de dames toch weer de baas. Setstand 15-11 en daarmee een onverwacht verlies voor Vollido 2. De dames nemen dit leermoment en  staan weer met twee benen op de grond. Op woensdag 17 december wordt er thuis tegen de nummer 2 gespeeld, hopelijk met winst om het jaar goed af te sluiten. Iedereen is welkom om de dames aan te moedigen!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.